Spletni brskalniki
26.06.2012 22:25
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Mozilla objavlja hiter in zmogljiv Firefox za Android

Mozilla Firefox za Android je hiter kot strela!
Mozilla Firefox za Android je hiter kot strela!

Uporabnikom namiznih računalnikov je Mozilla, pionir na spletu, s Firefoxom odprla vrata v splet. Danes so na vrsti mobilniki. Programerji Mozille so ponosni, da vam lahko sporočijo, da je sedaj na voljo Firefox za Android, ki je na razpolago za prenos v trgovini Google Play. Novi Firefox za Android predstavlja živahno in dinamično nadgradnjo za mobilno brskanje, ki vam bo omogočila, da hitreje in laže potujete po spletu.


Super hiter
Za Android so Firefox preuredili tako, da predstavlja neverjetno hitro in uporabniku na kožo pisano mobilno brskanje, s katero se boste brez težav znašli povsod na spletu. Opazili boste dramatično izboljšane zmogljivosti, tako da bo Firefox na vašem telefonu Android vedno super hiter, od začetne strani do novih strani, ki se nalagajo kot blisk, od premikov do povečav in zmogljivosti za spletne aplikacije, kadar se boste s svojiimi prijatelji igrali Mozillin BrowserQuest.

Firefox za Android je po vodilnih industrijskih merilih, kot je recimo Sunspider, bistveno hitrejši od običajnih brskalnikov za telefone Android. Novi pripomoček Eideticker, ki smo ga razvili, da nam meri dejanske izkušnje uporabnika na spletu, nam je pri razvoju pomagal Firefox za Android narediti dvakrat hitrejši od povprečja.

Nadgradnja na mobilni brskalnik
Prav tako so pohitrili vaše najljubše zmogljivosti, kot so brskanje z zavihki, usklajevanje in dodatke za Firefox, tako da bo mobilno brskanje čim enostavnejše in čim bolj uspešno. Firefox za Android podpira Flash, tako da lahko na telefonu z operacijskim sistemom Android predvajate video posnetke, igrate igre in predvajate številne vsebine.

Na podlagi iste odprte tehnološke platforme, kot jo vsebuje namizna različica Firefoxa, vam Firefox za Android nudi najvišji nivo, kar se zasebnosti in varnosti pri mobilnem brskanju tiče. Firefox spoštuje vašo zasebnost in ščiti vašo varnost s funkcijami, kot so Ne Sledi mi, Glavno geslo, HTTP Strict Transport Security in še več.

Nadgradnja spletne platforme
Nove zmogljivosti HTML5 v Firefoxu za Android omogočajo razvijalcem, da ustvarijo bogate spletne aplikacije in strani, ki temeljijo na HTML5, JavaScript, CSS in drugih odprtih spletnih standardih. Kot zagovornik odprtega spleta daje Mozilla na razpolago nov spletni API kot predlog za standarde, ki naj bi okrepili splet kot platformo. Med standardi, ki jih je Mozilla pomagala sestaviti, so programski vmesniki za kamere, vibracije, mobilno povezavo, stanje akumulatorja, orientacijo zaslona in geolokacijo.

Da vidite, kako je splet lahko hiter in zabaven, se lahko pridružite v HTML5 sestavljeni Mozillini igri BrowserQuest, ki je na razpolago tako za namizne kot tudi za mobilne naprave.

Firefox za mobilne naprave pa lahko kmalu pričakujete tudi v slovenskem jeziku!


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Mozzilla Firefox brskalnik

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-Rasta d.o.o.

Vodnikova ulica 2, 2250 Ptuj, Tel: +386 (0) 70 474 398
Podjetje E-RASTA je inovativno podjetje, ki se osredotoča na razvoj tehnoloških rešitev v povezavi z biometričnimi fotografijami in identifikacijo. Njihova glavna storitevje aplikacija ... Več

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več
Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več