Računalništvo, telefonija
29.05.2009 12:01
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bo MSN od poletja dalje plačljiv?

Microsoft ni pobudnik te akcije in ne nagrajuje posameznikov za pošiljanje elektronske pošte.
Microsoft ni pobudnik te akcije in ne nagrajuje posameznikov za pošiljanje elektronske pošte.

Po e-pošti je zaokrožilo zanimivo sporočilo, ki prejemnike nagovarja k nadaljnjemu razpošiljanju »spam« sporočil. Ker zadeva govori o kontroverzni potezi podjetja Microsoft, smo se o dotičnem pogovorili s podjetjem Microsoft Slovenija.

Izvleček iz sporočila:
..uporaba MSNja in e-maila bo plačljiva od poletja 2009 naprej. Če boš poslal to sporočilo na 18 različnih naslovov iz tvojega adresarja, se bo tvoja MSN Ikona obarvala modro, in bo MSN brezplačen zate..

“Microsoft ni pobudnik te akcije in ne nagrajuje posameznikov za pošiljanje elektronske pošte”, se je odzvala Katja Semrov iz podjetja Microsoft Slovenija. “Preko elektronske pošte komuniciramo le z uporabniki, ki so nam prostovoljno posredovali svoje elektronske naslove za namene obveščanja. Tovrstna verižna pisma se pogosto uporabljajo za zbiranje elektronskih naslovov uporabnikov ter širjenje virusov in črvov, zaradi česar uporabnikom svetujemo, da tovrstnih sporočil ne posredujejo naprej in ne odpirajo morebitnih priponk ali vključenih spletnih povezav.
Pogosto gre pri tovrstnih sporočilih samo za potegavščino, ki uporabnikom sama po sebi ne škodi, oziroma ne zbira informacij o njih. Kljub temu se uporabniki pri posredovanju in odpiranju teh sporočil izpostavljajo nepotrebnim tveganjem, predvsem na področjih virusov in druge škodljive programske opreme”, je še dodala.

Očitno je torej, da zaenkrat MSN storitev ostaja brezplačna, vse prejemnike takšnih in podobnih sporočil pa opozarjamo, naj spam pošte ne razpošiljajo dalje, saj s tem le smetijo svetovni splet.

Vodič, kako prepoznati škodljiva sporočila, se nahaja tukaj.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več
Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

SoftNET d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 01 00
Vse telekomunikacijske storitve na enem mestu V podjetju ni nič pomembnejšega kot dobra telekomunikacijska povezanost, tako znotraj kot zunaj podjetja. Podjetje SoftNET vam s ... Več

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več