Računalništvo, telefonija
25.01.2013 20:00
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Catlogr: aplikacija za distribucijo PDF gradiv na mobilne naprave (1/2)

Tokrat predstavljamo prvega od prispevkov o novi inovativni platformi Catlogr, aplikaciji za distribucijo pdf gradiv na mobilne naprave (katalogi, reklame, publikacije, revije…).
Catlogr: aplikacija za distribucijo PDF gradiv na mobilne naprave (1/2)
Catlogr: aplikacija za distribucijo PDF gradiv na mobilne naprave (1/2)

Mobilnost je stalna spremljevalka sodobnega časa, saj ljudje praktično nikamor več ne odidemo brez svojih mobilnih naprav in/ali digitalnih pomočnikov. Ti so nam v pomoč tako pri komunikaciji kot ohranjanju stika z vsebinami, ki nas zanimajo.

Aplikacija gradi na mobilni platformi Android, ki je delo slovenskega podjetja Formias Inženiring. Odlikujejo jo izredna preglednost ter intuitivnost in enostavnost uporabe. Slednja je seveda v celoti prilagojena rabi z na dotik občutljivimi zasloni.

Podjetje Formias Inženiring je z idejnim razvojem mobilne platforme, ki skozi namenske aplikacije nudi širok nabor funkcionalnosti, začelo že leta 2011, komercialno pa je rešitev postala aktivna in uporabnikom dostopna v začetku leta 2013. Namenjena je širšemu krogu uporabnikov, predvsem pa hitri in učinkoviti mobilni distribuciji digitalnih vsebin in gradiv, pri čemer med slednje sodijo tako katalogi, reklami letaki, strokovne publikacije, revije in druge vsebine. Narava dokumentov se pri tem lahko močno razlikuje, saj lahko podjetja aplikacijo uporabljajo bodisi za interno izmenjavo zaupnih dokumentov med zaposlenimi, kot zmogljivo oglaševalsko orodje, ki je v stalnem stiku s strankami, za vsebinsko pokritje morebitne sejemske predstavitve ali pa za trženje e-tiskovin.

»Dobro mobilno aplikacijo naredi predvsem njena uporabnost. Sodobna aplikacijo mora tako imeti elemente praktične uporabe, saj mora uporabniku ponuditi pravo informacijo kjer koli se ta nahaja. Med ključnimi lastnostmi seveda ne smejo manjkati niti urejen uporabniški vmesnik, enostavnost uporabe ter funkcionalnosti hitrega dostopa do najpogosteje iskanih vsebin oziroma informacij,« nam pove David Fister iz podjetja Formias Inženiring d.o.o..

Dvodelna zasnova

Aplikacija je sestavljena iz dveh delov. Upravitelj storitve, pogosto viden kot oglaševalec, je navadno podjetje, ki želi dostaviti gradivo v digitalni obliki (dokumenti PDF) svojim naročnikom oziroma bralcem. Upravitelj ima dostop do nadzorne plošče, preko katere naloži dokumente in jih obenem lahko opremi z dodatnimi informacijami, kot so lokacija, elektronski in spletni naslovi, telefonske številke … V primeru, da gre za plačljive dokumente, določi ceno vsebinam, zaupnim oziroma internim dokumentom pa nastavi parametre zasebnosti (dostop z geslom, omejitve glede uporabnikov, vidnost dokumentov …). Ti dokumenti se avtomatsko kriptirajo in so tako zaščiteni proti nepooblaščenem širjenju.

Bralec oziroma naročnik vsebin je tudi končni prejemnik le-teh. V našem primeru si s spletne trgovine Play (Google market) naložimo mobilno aplikacijo Catlogr, preko katerega sprejemamo dokumente, ki jih v mobilni »obtok« oddajajo razni oglaševalci. Pri tem velja, da se novo objavljeni ali spremenjeni dokumenti takoj prikažejo tudi v mobilni aplikaciji, zato ima uporabnik na voljo vedno aktualne različice dokumentov/vsebin. Aplikacija končnemu uporabniku oziroma bralcu omogoča tudi »naročnino« na več virov, večih oglaševalcev.

To je prvi od prispevkov o inovativni aplikaciji za distribucijo PDF gradiv, ki jo je razvilo slovensko podjetje Formias Inženiring. V naslednjem prispevku preberite več o:

  • brezplačnih in plačljivih vsebinah,
  • naprednih funkcijah aplikacije,
  • številnih možnostih urejanja vsebin in spremljanja uporabnikov,
  • in še več o nadalnjem razvoju aplikacije

Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INSIS d.o.o.

Erjavčeva ulica 18, 5000 Nova Gorica, Tel: 041 938 792
Podjetje Insis, d. o. o., se s spletno prodajo ukvarja že od leta 2009. Ekipa spletne trgovine PoceniPC.com vestno skrbi za svoje kupce. Najbolj so veseli vašega zadovoljstva, zato ... Več

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več
Zlati partner

MOJA ZAPOSLITEV d.o.o., Optius.com

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 00
Optius.com - Karierni portal za nove čase Karierni portal Optius.com je zaposlitveni portal, namenjen tistim, ki iščejo zaposlitev in tistim, ki iščejo nov kader. ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342
Bodite pozorni pri izbiri pravega ponudnika programskih rešitev za gostinstvo, hotelirstvo in druge storitvene dejavnosti. Večina ponuja le generične oblike rešitev, ki ne zadostujejo ... Več