Računalništvo, telefonija
18.04.2016 11:24
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Doniranje odslej neposredno prek pametnega telefona

Uporabnikom mobilnih naprav Apple priporočamo čimprejšnjo posodobitev mobilnega operacijskega sistema iOS na različico 9.3.1.
Uporabnikom mobilnih naprav Apple priporočamo čimprejšnjo posodobitev mobilnega operacijskega sistema iOS na različico 9.3.1.

V svetu se odvija veliko število vonj in največje žrtve so vedno med civilnim prebivalstvom. V tem trenutku se odvija ena izmed največjih begunskih kriz in temu primerno je potreba po donacijah s strani raznih neprofitnih organizacij večja.

Združeni narodi so v ta namen predstavili aplikacijo Share the Meal. Brezplačna aplikacija, ki je na voljo vsem uporabnikom iOS in Android OS naprav omogoča zbiranje donacij zgolj z enim pritiskom na gumb. Združeni narodi zbrana sredstva namenjajo hrani in nakupu oblačil za prebivalstvo v revnih afriških državah. V tem trenutku so aktivnosti usmerjete tudi beguncem, ki se nahajajo na nevarni poti od bližnjega vzhoda proti Evropi.

Aplikacija je narejena na način, ki uporabniku po eni strani ponuja hitro in lažje doniranje po drugi strani pa pregled nad potekom zbiranja donacij in končne uporabe zbranih sredstev. Donirani zneski se pretvorijo v dnevne obroke, ki jih lahko z zneskom kupijo kritičnim segmentom svetovnega prebivalstva. Temu primerna je statistika na glavni strani aplikacije po kateri je bilo v tem trenutku doniranih že več kot 5 milijonov obrokov. Vsak uporabnik ima na pregled tudi lastno statistiko doniranih obrokov s pomočjo uporabe aplikacije.

Po statistikah s strani Združenih narodov je število uporabnikov pametnih telefonov 20 krat višje od ljudi, ki se spopadajo z lakoto in mobilna aplikacija je tako eno izmed orodij s pomočjo katerega se lahko situacija postopoma izboljša.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več