Računalništvo, telefonija
07.05.2015 14:12
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Glej veliko, plačaj malo

Končno tudi domači ponudnik pretakanja vsebin na zahtevo (streaming) s slovenskimi podnapisi, brez oglasov in brez pogodbene vezave. Ste že slišali za Pickbox?
Glej veliko, plačaj malo
Glej veliko, plačaj malo

Linearni televiziji, kjer se uredniki namesto nas odločajo, kaj bomo gledali, kjer je reklamnih vsebin več od uporabnih in za kar moramo na koncu vseeno plačati, se pišejo črni časi. To pa je dobra novica za nas, dobrih filmov in nanizank željnih Zemljanov, ki za svoj denar želimo največ, kjerkoli in kadarkoli, kot radi rečemo.

V tujini je seveda kar nekaj (legalnih) alternativ, kot sta denimo Netflix ali Hulua, a zaenkrat ostajajo le tam – v tujini namreč. Domači operaterji in nekatere televizijske hiše se sicer trudijo z vsebinami na zahtevo, vendar roko na srce, niti približno ne ponudijo dovolj za svojo ceno. Tukaj smo do nedavnega bili še precej zadaj. Dokler se ni pojavil nov lokalni ponudnik pretakanja vsebin Pickbox.tv, ki poleg Slovenije pokriva še Hrvaško, Bosno in Hercegovino, Srbijo, Črno goro in Makedonijo, vsako v svojem jeziku in prevedenimi podnapisi, seveda.

Seveda nas je zanimalo več, zato smo storitev preverili.

Deluje na vseh napravah

Pickbox je spletna televizija (SVOD – Subscriber Video on Demand), na kateri lahko prek pametnega TV-ja (znamke Samsung in kmalu tudi LG), računalnika, tablice ali pametnega telefona (Android in iOS) gledate več kot 70 serij, 300 filmov, BBC-jeve dokumentarce, Disneyjeve risanke in veliko drugih vsebin – 25 odstotkov vsebin je že v tehniki z visoko ločljivostjo (HD). Njihov slogan Glej veliko, plačaj malo še kako drži, saj bo vaš že za 4,98 evra na mesec, kar je precej manj od denimo naročnine na HBO. Za gledanje na računalniku ne potrebujete niti aplikacije, zadostuje kar brskalnik. In najlepša stvar – registracija je brezplačna, pogodbena vezava pa ni potrebna!

Vse je prevedeno, legalno in brez oglasov

Pickbox lahko gledate kjerkoli in kadarkoli na dveh napravah po lastni želji, denimo na tablici in prenosniku ali na pametnem TV-ju in telefonu. Vsa vsebina je prevedena, podnapisov ni treba dodatno nastavljati in o oglasih ni ne duha ne sluha. Zadeva deluje bliskovito, kot bi preskakoval med programi na sodobnih TV-jih, saj tehnologija uporablja kar 15 različnih videoprofilov, odvisno od velikosti zaslona naprave in hitrosti internetne povezave. In vsa vsebina je legalna!

Novi deli serij 24 ur po premieri v ZDA

Regijske premiere in najnovejše epizode so v Hotboxu na voljo samo 24 ur po premieri v ZDA. Če so vaša strast nadaljevanke in si jih želite legalno, lagodno in takoj ogledati, ko so na voljo, je Pickbox.tv odlična izbira.

Vsak film, nanizanka ali dokumentarec je opremljen še s slovenskim opisom, napovednikom in gumbom »glej pozneje«, kjer si lahko naklikate vsebine za poznejše predvajanje in so vam poleg priljubljenih in priporočil na voljo v zavihku Moja vsebina.

Ljubitelji znanstvenofantastičnih nadaljevank boste na Pickboxu našli mnoge hite, kot so denimo odlične BBC-jeve serije Sirote (Orphan Black), Pod kupolo (Under the dome) in Zvezdna vrata: Atlantis (Stargate Atlantis), snovalci pa napovedujejo celotno sezono (serije leta) Pokličite Saula (Better Call Saul) 15.05., ki so jo iz ljubezni do karizmatičnega odvetnika Saula Goodmana obelodanili producenti nanizanke Breaking Bad.

Pickbox je pripravil tudi pregledno spletno stran, kjer si lahko ogledate, kaj je trenutno na voljo (www.pickbox.si).

Kot je to značilno tudi za tujo konkurenco, ima tudi Pickbox nekaj težav z vtičniki za najbolj priljubljeni brskalnik Chrome (IE, Safari in FF delujejo brez težav), vendar so nam snovalci sporočili, da intenzivno odpravljajo tudi ta zadržek, saj je njihova misija popolnoma olajšati gledanje vsem uporabnikom. Prav tako bi bile dobrodošle ocene na portalu IMDB in uporabniške ocene ter razvrščanje glede nanje. Poleg tega je storitev odlična in jo priporočamo, Pickbox pa prav tako obljublja tudi nove vsebine in vsebine v visoki ločljivosti. A prvi korak je seznanitev z uporabniki – torej hitro na www.Pickbox.tv. (P. R.)


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več
Zlati partner

ŠPICA INTERNATIONAL d.o.o.

Pot k sejmišču 33, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 568 08 00
Špica International je vodilni slovenski ponudnik informacijskih sistemov in rešitev za obvladovanje časa in prostora. Realnega prostora v realnem času! Njihove rešitve vključujejo ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več