Računalništvo, telefonija
12.05.2012 18:15
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ljubljana bo podarila eno uro brskanja po spletu na dan

V Ljubljani bo že jeseni brezžično omrežje na voljo brezplačno, in sicer eno uro na dan.
V Ljubljani bo že jeseni brezžično omrežje na voljo brezplačno, in sicer eno uro na dan.

Zoranu Jankoviću, županu Mestne občine Ljubljana lahko očitamo marsikaj. Istočasno mu gre priznati, da je za Ljubljančane in Ljubljančanke naredil veliko dobrega. Njegov najnovejši projekt pa bo zagotovo razveselil vse, ki na poti potrebujejo dostop do svetovnega spleta. Mestna občina Ljubljana je namreč z zasebnima partnerjema, družbama Telekom Slovenije, d. d., in NIL, d. o. o., podpisala pogodbo o javno-zasebnem partnerstvu za izgradnjo in uvedbo brezžičnega omrežja na območju MOL.

Mestna občina Ljubljana bo z brezžičnim širokopasovnim omrežjem pokrivala 90-odstotkov območja širšega centra mesta, 80-odstotkov naseljenega območja do obvoznice ter 35-odstotkov preostalega naseljenega območja. Omrežje bo sestavljalo okoli 1360 brezžičnih točk. Hitro brezžično omrežje bo pričelo delovati že letos jeseni. Vzpostavitev tovrstnega omrežja seveda ne bo mačji kašelj, saj gre za največji IKT projekt v zgodovini Slovenije.

Brezžičnega širokopasovnega omrežja bodo seveda najbolj veseli tisti, ki potrebujejo omejen dostop do interneta. Brezžično omrežje bo namreč za uporabnike na voljo tudi povsem brezplačno, in sicer eno uro na dan. In to še ni vse. V okviru projekta bodo namreč dogradili tudi omrežje Eduroam, ki bo postalo vključeno v omrežje MOL. Študentom bo omogočen brezplačen dostop, a z nekaterimi omejitvami hitrosti in dovoljenega prometa. Tu velja še omeniti, da bo zasebni partner NIL v dveh letih, kolikor bo trajala izgradnja nove informacijsko-komunikacijske platforme, vanjo vložil nekaj manj kot 10 milijonov evrov. Pohvalno, ni kaj!


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178
Zlati partner

EPSON

, ,

SICIRUS d.o.o.

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Vsako podjetje, vsak ustvarjalec in tudi novodobni družbeni »influencer« se zaveda, da sta trženje in oglaševanje ključnega pomena za uspeh in rast. Kje in kako začeti? Področje ... Več
Zlati partner

KONCERN ENA d.o.o.

Koroška cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 891 95 40
Podjetje IN.PU.T., prodaja računalniške opreme, Tadej Pucelj, s.p. je začelo poslovati v letu 2003,kot internetna trgovina (www.in-put.com) z računalniško opremo. V zadnjih letih ... Več