Računalništvo, telefonija
08.01.2013 05:45
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najstnici omamili starše zaradi prepovedi uporabe računalnika

Najstnici stari petnajst in šestnajst let sta omamili starše z uspavalnimi tabletami zgolj zato, da bi lahko zvečer uporabljali računalnik za dostop do svetovnega spleta. Dekleti sta jo odnesli le z opozorilom, saj sta bili mladoletni.
Če bi starša ene od najstnic popila mlečni napitek v celoti, bi se lahko končalo precej slabše kot le z omamljenostjo in slabostjo.
Če bi starša ene od najstnic popila mlečni napitek v celoti, bi se lahko končalo precej slabše kot le z omamljenostjo in slabostjo.

Čeprav bi moral biti domači osebni računalnik namenjen predvsem zabavi in kakovostnejšemu preživljanju prostega časa, lahko postane povod za hude oblike odvisnosti. To se je dobro videlo na nedavnem primeru, ko sta najstnici omamili starše z uspavalnimi tabletami zgolj zato, da bi lahko zvečer uporabljali računalnik za dostop do svetovnega spleta. Dekleti sta bili stari petnajst in šestnajst let.

Najstnici sta prašek uspavalnih tablet zmešali v mlečni napitek, ki sta ga kupili v lokalni restavraciji s hitro prehrano, in ga ponudili staršem ene izmed njiju. Ker je imel mlečni napitek čuden (neobičajen) okus, so ga starši spili zgolj polovico, kar pa je bilo dovolj, da so se naslednje jutro počutili omamljeno in slabotno. Ker so starši sumili, da jim je lokalna restavracija s hitro prehrano prodala zastrupljen napitek, so se odpravili na policijsko postajo in podali kazensko ovadbo.

Kriminalisti so kaj kmalu ugotovili, da sta za slabost krivi najstnici, ki sta krivdo takoj po aretaciji tudi priznali. Dekleti sta jo odnesli zgolj z opozorilom, saj sta bili mladoletni, v nasprotnem primeru bi za tovrstno dejanje skoraj zagotovo dobili večmesečno zaporno kazen.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SIMBIOZA GENESIS, so.p.

Letališka cesta 3, 1000 Ljubljana, Tel: 040 336 311
e-Simbioz@ je projekt Simbioze Genesis, socialnega podjetja, ki ga od začetka leta 2015 izvajajo z namenom izboljšanja in nadgrajevanja računalniških znanj vseh generacij v okviru ... Več
Zlati partner

Kaspersky

, ,
Kaspersky je globalno priznano podjetje, specializirano za raziskovanje, razvoj in ponudbo visoko zmogljivih varnostnih rešitev za informacijsko varnost in zaščito pred spletnimi ... Več

ALTERNA DISTRIBUCIJA d.o.o.

Litostrojska cesta 56, 1000 Ljubljana, Tel: 01 520 28 00
S svojimi dolgoletnimi izkušnjami in poslovno zrelostjo poznana kot ena vodilnih in najtrdnejših tovrstnih družb v Sloveniji. Osnovna dejavnost družbe je distribucija računalniške ... Več
Zlati partner

Endava PLC

Vilharjeva cesta 46, 1000 Ljubljana,
Endava spreminja odnos med ljudmi in tehnologijo. Pri izkoriščanju prednosti novih poslovnih modelov in priložnosti na trgu pomagamo nekaterim vodilnim svetovnim podjetjem iz ... Več