Računalništvo, telefonija
02.10.2014 14:23

Deli z drugimi:

Share

Peak za spremljanje telesne aktivnosti in spanja

Peak izboljšuje natančnost pri spremljanju srčnega utripa ter prinaša elegantno oblikovanje z zaslonom na dotik; gre za prvi predstavljen izdelek, odkar je podjetje Basis kupil Intel.
Peak za spremljanje telesne aktivnosti in spanja
Peak za spremljanje telesne aktivnosti in spanja

Podjetje Basis, v lasti podjetja Intel, je vodilni ponudnik naprav za spremljanje telesne aktivnosti, spanja in počutja, ki jih uporabniki nosijo na telesu. Podjetje je predstavilo Basis Peak, izdelek naslednje generacije, ki spremlja telesno aktivnost in spanje. S prenovljenim oblikovanjem z zaslonom na dotik in izboljšanimi tipali Peak 24 ur na dan spremlja srčni utrip, ne da bi morali uporabniki nositi trak okoli prsi. Z izdelkom Peak podjetje Basis uresničuje svoj edinstven pristop, ki samodejno spremljanje aktivnosti, napredno analizo spanja ter zdrave navade združuje v uporabniško izkušnjo, ki spodbuja spremembe vedenja ter zagotavlja najbolj celovito sliko telesne aktivnosti in spanja v svoji kategoriji.

Basis Peak bo na voljo od novembra dalje za 199,99 USD in nadgrajuje prejšnje modele podjetja Basis ter tako zagotavlja višjo zmogljivost, več funkcionalnosti in izboljšano oblikovanje. Pri razvoju izdelka Peak je Basis na novo zasnoval sistem za optično spremljanje srčnega utripa, v katerem je sedaj bolj zmogljivo tipalo za višjo natančnost in doslednost pri meritvah. Peak prav tako stalno spremlja gibanje, potenje in temperaturo kože. Ta pristop z več tipali v povezavi s tehnologijo Basis BodyIQ izdelku Peak omogoča, da samodejno zazna hojo, tek, kolesarjenje, faze in kakovost spanja ter druge podatke. Kljub velikemu številu tipal, ki delujejo 24 ur na dan, lahko Peak brez polnjena zdrži do štiri dni, kar je velik izziv za številne druge nosljive naprave na trgu. Naprava Peak je vodotesna na globinah do 5 ATM, kar je primerno za plavanje, prikazuje pa lahko tudi obvestila o dohodnih klicih in sporočilih s pametnih telefonov iOS ali Android. Ta možnost bo vključena v prihodnosti.

Integracija napredne tehnologije z elegantnim oblikovanjem

Peak vključuje pomembne tehnološke izboljšave ter ob tem izkorišča najboljše od naprednih možnosti za spremljanje telesne in aktivnosti, ki jih je razvilo podjetje Basis. Možnosti vključujejo:

  • Tehnologija BodyIQ za inteligentno spremljanje aktivnosti in spanja – Inteligentne možnosti, vgrajene v izvirne sisteme podjetja Basis za spremljanje spanja in aktivnosti, bodo vgrajene tudi v izdelku Peak. To vključuje tehnologijo BodyIQ z zaščitenimi algoritmi, ki omogočajo samodejno spremljanje spanja in fizičnih aktivnosti (hoja, tek in kolesarjenje) ter napredno analizo spanja s spremljanjem spanca REM, globokega in lahnega spanca, premetavanja, motenj in kakovosti spanja.
  • Vrhunsko in prilagodljivo oblikovanje Peak odlikujeta elegantno oblikovanje in aluminijasto ohišje s steklom Gorilla Glass 3 ter zaslonom na dotik. Izdelek je vodotesen na globinah do 5 ATM ter opremljen z mehkimi paščki iz silikona. Basis bo izdelek Peak sprva ponudil v dveh različicah: mat črno ohišje s črnim paščkom z rdečimi poudarki ter brušeno srebrno ohišje z belim paščkom s sivimi poudarki. Standardni 23-milimetrski nastavki za paščke uporabnikom omogočajo, da napravo prilagodijo z lastnimi trakovi.
  • Sistem zdravih navad – Ne le, da bo Peak samodejno spremljal zdrave aktivnosti, temveč bo preko sistema zdravih navad uporabnikom pripisal zasluge ter jim pomagal vpeljati majhne in zdrave spremembe v vsakodnevne navade. Sistem zdravih navad uporabnikom pomaga postaviti oprijemljive cilje, kot so odhod v posteljo vsako noč ob istem času ali pa kratek sprehod vsako uro na delovnem mestu. Sistem se samodejno prilagaja glede na napredek uporabnika in tako zagotovi, da je cilje mogoče doseči, navade pa ostanejo trajne.
  • Obvestila pametne ure Peak lahko deluje kot pametna ura in prikazuje obvestila, kot so dohodni klici in prejeta sporočila s pametnih telefonov iOS ali Android. Ta možnost bo vsem kupcem izdelka Peak na voljo kot brezplačna nadgradnja, možnosti obvestil pa bodo sčasoma še razširjene. Trak je opremljen z vibracijskim motorjem za obveščanje.
  • Optimizacija za mobilno uporabo– Aplikaciji Basis za platformi iOS in Android pomagata nastaviti napravo in ves dan prikazujeta podatke. Poleg osnovnih podatkov, kot so koraki, porabljene kalorije, telesne aktivnosti in spanje, mobilna aplikacija prikazuje tudi bogate podatke o spanju, aktivnostih in navadah.

Peak bo na voljo preko izbranih prodajalcev v ZDA, kar vključuje Amazon, Best Buy in REI ter na www.mybasis.com. Peak bo do prazničnega obdobja na voljo tudi v Kanadi in VB, kasneje pa tudi drugod po Evropi.


Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več

Računalniške storitve mITch, Mitja Mihelič s.p.

Čolnarska ulica 3, 1310 Ribnica, Tel: 05 125 8575, 051 258 575
Ali vaše podjetje potrebuje oddelek za IT? Nekoč dostopne le za velike korporacije, danes so IT funkcije na voljo podjetjem vseh velikosti po zaslugi računalništva v oblaku in ... Več