Računalništvo, telefonija
10.05.2019 20:00
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

3, 6, 5 – ste pripravljeni na oblak?

Business Solutions poenostavlja digitalizacijo z uvedbo inovativnih Microsoftovih poslovnih storitev v oblaku, kot so Office 365, Dynamics 365 ter Azure.
3, 6, 5 – ste pripravljeni na oblak?
3, 6, 5 – ste pripravljeni na oblak?

V sodobnih poslovnih okoljih se zahteva nova raven učinkovitosti, ki se je s tradicionalnimi informacijskimi rešitvami ne da doseči. Stranke zahtevajo individualno obravnavo in takojšnjo razpoložljivost izdelkov in storitev, zaposleni pričakujejo, da se čim manj ukvarjajo z administracijo ter da lahko naloge izvedejo v čim krajšem času in brez napak, vodstvo hoče imeti čim boljše informacije, da lahko sprejema odločitve, ki pripomorejo k rasti dobička.

Uporaba poslovnih aplikacij v oblaku, tesno povezanih z orodji za osebno produktivnost, sodelovanje in podporo pri odločanju drastično poveča učinkovitost organizacije. To dokazujejo tudi napovedi, da bo v letu 2019 kar 73 odstotkov IT-direktorjev izvedlo strateški prehod na oblačne storitve. K temu jih spodbuja tudi digitalizacija, saj dobrih 67 odstotkov izvršnih direktorjev meni, da brez občutno večje digitalizacije poslovanja do leta 2020 ne bodo več konkurenčni.

Kot kažejo primeri zgodnjih uporabnikov, so oblačne storitve eden nosilcev digitalizacije poslovanja, saj zagotavljajo ključne gradnike digitalizacije:

  • prilagodljivosti in prožnosti
  • komunikacijo in sodelovanje
  • obvladovanje procesov, informacij in vsebin
  • varno uporabo neodvisno od naprav, vedno in povsod

Podjetje Business Solutions je številnim naročnikom že pomagalo pri prenosu poslovanja v oblak in vzpostavitvi agilnega digitalnega poslovnega okolja. Na več kot 130 projektih so uporabnikom prenesli dobre prakse, kako z Microsoftovimi storitvami, kot so Dynamics 365, Office 365, Power BI ter Azure povečati produtivnost, izboljšati uporabo infomacij ter znižati stroške. Z uporabo standadnih storitev so podprli posebnosti njihovega poslovanja ter ga digitalizirali na način, ki je najbolj odgovarjal njihovi organizaciji, kulturi in dejavnosti.

Office 365 – popolna pisarna v oblaku

Zaposleni za večjo storilnost rabijo bistveno več kot Word, Excel in Outlook. Poleg tega, da dokumente ustvarjajo, pregledujejo in delijo kjer koli in kadarkoli potrebujejo enostavna orodja za sodelovanje in komunikacijo. Ljudje so danes ob vse bolj vitki organizaciji, ki temelji na kompetencah, vključeni v številne delovne skupine, pri čemer ni več važno v katerem oddelku in s katere lokacije delujejo, vse pogosteje celo od doma. Office 365 ponuja inovativno storitev Teams, ki nudi prostor in orodja, za podajanje in razvoj idej, ustvarjanje rešitve, sprejemanje odločitev in realizacijo nalog. Uporabnikom omogoča, da na istem mestu klepetajo, se srečujejo v virtualnih sestankih, dostopajo do dokumentov ter informacij in izvajajo vsakodnevne delovne naloge v povezavi z delovnimi postopki, kjer so vključeni. V Teamsih imajo na primer na voljo poslovna poročila iz sistema za poslovno odločanje Power BI, podatke iz poslovnega informacijskega sistema Dynamics 365, informacije o strankah iz Dynamics 365 for Sales (CRM), skupne dokumente s portala SharePoint, na voljo pa je tudi storitev glasovne in video komunikacije ter alternativo klasični telefoniji.

Dynamics 365 – vse za poslovanje na enem mestu

Tudi poslovni informacijski sistemi se zaradi prednosti, kot so razširljivost, hitrost, zanesljivost in varnost vse pogosteje selijo v oblak. Dynamics 365 ponuja celovit nabor poslovnih aplikacij v okviru sistemov ERP in CRM, ki delujejo na enotni platformi s skupnimi podatki ter inteligenco. Dynamics 365 podpira vse ključne segmente poslovanja, od prodaje, nabave in financ, do proizvodnje, materialnega poslovanja in kadrov. Med pomembnimi prednostmi Dynamics 365 je tesna povezava z ostalimi oblačnimi storitvami, kot so Office 365, Power BI ter z aplikacijami za digitalizacijo delovnih tokov Microsoft Flow. V sklopu poslovnih programskih storitev je v oblaku na voljo tudi Business Central, ki predstavlja sodobnika vodilne poslovne rešitve Navision.

Azure – zaupanja vreden hibrid

Microsoft Azure je zagotovo ena najbolj prepoznavnih blagovnih znamk za računalništvo v oblaku. Gre za prožen, odprt in varen oblak, ki je zgrajen posebej za podjetja, katerim ponuja širok nabor integriranih storitev za delovanje poslovnih aplikacij v različnih sistemskih okoljih. Enostavno nameščanje in preizkušanje aplikacij v oblaku podjetjem omogoča, da pospešijo razvoj in vpeljavo novih aplikacij v poslovanje ter da s skrajšanjem implementacije povečajo dobičkonosnost naložbe. Poleg tega zagotavlja celoten nabor infrastrukturnih storitev, ki podjetjem omogočajo povečanje razpoložljivosti aplikacij ter neprekinjeno poslovanje.

Specifične dobre prakse vezane na področje oblaka bo ekipa Business Solutina predstavila na 24. NT konferenci maja v Portorožu.

  • Iztok Pavlin bo predstavil dobre prakse vezane na področje projektnega vodenja in kako pokoristiti primerno aktualno orodje kot je Microsoft Teams.
  • Boris Prinčič, pa bo predstavil primer implementacije Business Centrala v praksi ter njegove dodatne prednosti in povezljivosti z ostalimi orodji.

Prijavi napako v članku


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640

VENUM PC

Cesta Jaka Platiše 18, 4000 Kranj, Tel: 06 999 39 83
Gaming računalniki, kot ste si jih vedno želeli Venum PC je inovativno podjetje, ki se ukvarja s servisom, odkupom in prodajo računalniške opreme. Na njihovi spletni strani ... Več
Srebrni partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več

BILLY POS d.o.o.

Hudourniška pot 2, 1000 Ljubljana, Tel: 051 888 710
Billy rešitve za davčne blagajne temeljijo na tehnologiji v oblaku, kjer so podatki varno shranjeni v primeru izgube ali okvare naprave. Več