Računalništvo, telefonija
17.05.2012 06:05

Deli z drugimi:

Share

Ameriška vojska napadla Piratski zaliv?

Upravljavci spletne strani The Pirate Bay so zagotovili, da bo njihova spletna stran kmalu ponovno dosegljiva.
Upravljavci spletne strani The Pirate Bay so zagotovili, da bo njihova spletna stran kmalu ponovno dosegljiva.

Na svetu skorajda ni več računalničarja, ki ne bi poznal spletne strani The Pirate Bay (Piratski zaliv). Na njej se namreč nahaja več milijonov magnetnih povezav do bolj ali manj legalnih datotek. Zaradi ponujanja povezav do piratskih vsebin je spletna stran The Pirate Bay kakopak stalna tarča mnogih protipiratskih organizacij in organov pregona širom sveta.

Pred kratkim pa se je zgodilo to, kar mnogi niso pričakovali. Piratski zaliv je namreč že več kot en dan nedosegljiv. Čeprav so prve spletne govorice namigovale na to, da je spletna stran padla pod pritiski protipiratskih organizacij in organov pregona širom sveta, se je kasneje izkazalo, da temu ni tako. Upravljavci Piratskega zaliva so namreč v izjavi za javnost zapisali, da je njihova stran dejansko nedosegljiva zaradi distribuiranega napada za zavračanje storitev (DDoS). Napad je bil zelo dobro načrtovan, saj je dostop do spletne strani The Pirate Bay onemogočen v vseh državah sveta.

Prvi izsledki raziskave napada so pokazali, da gre tu za zelo zanimiv distribuiran napad za zavračanje storitev, saj ta poteka na način, da prek protokola torrent »zasipa« odjemalce z lažnimi podatki. Trenutno še ni jasno, kdo stoji za napadom. Vse večje hekerske skupine, kot sta na primer AnonAteam in Anonymous, so namreč že zanikale napad na Piratski zaliv. Glede na to, da je pod enakim napadom celo spletna stran Wikileaks, je povsem možno, da za njimi stoji ameriška vojska.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

UL FRI

Večna pot 113, 1000 Ljubljana, Tel: 01 479 81 03
Spoznali smo že, da so računalniki neverjetni stroji, za katere se zdi, da ni meja, da so sposobni narediti vse, kar si človek zamisli in tudi tisto, kar si danes večina ljudi še ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667