Aplikacije in dodatni programi
17.11.2012 15:40

Deli z drugimi:

Share

Gmail s še natančnejšim iskanjem sporočil

Prenovljeni elektronski poštni predal Gmail je kot švicarski nož!
Prenovljeni elektronski poštni predal Gmail je kot švicarski nož!

Gmail je pred kratkim postal največji ponudnik elektronske pošte na svetu, saj šteje že več kot 288 milijonov uporabnikov. Gmail si je priljubljenost med spletnimi deskarji pridobil predvsem na račun prostora za shranjevanje e-sporočil in mnogih funkcij, ki olajšujejo delo z njim. Ta je pred kratkim postal še bolj uporaben, saj so ga Googlovi programerji opremili s funkcijo za še hitrejše in enostavnejše iskanje sporočil.

Nova funkcija omogoča, da v elektronskem poštnem predalu Gmail iščemo e-sporočila tudi po velikosti in starosti sporočila. Za koriščenje nove funkcije moramo poznati dva enostavna ukaza, in sicer »size:XX« in »older_than:XX«, pri čemer »XX« nadomestimo z ustrezno vrednostjo. Na primer: Če želimo prikazati vsa sporočila, ki so večja od 10 megabajtov, bomo v iskalno vrstico vpisali ukaz “size:10m”, če pa bomo želeli poiskati sporočila starejša od enega leta bomo vpisali ukaz »older_than:1y«.

Če bomo želeli iskanje po elektronskem poštnem predalu Gmail še dodatno »omejiti«, bomo poleg ukaza vpisali še ključne besede (na primer »size:10m Računalniške novice« – brez narekovajev). Pri tem velja še omeniti, da je podjetje Google konec oktobra dodal še možnost oblikovanja novega sporočila ali odgovora v novem oknu ter prikazovanje profilnih slik uporabnikov neposredno v seznamu kontaktov. Ni slabo, a ne?


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Gmail pošta

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,
Zlati partner

EPSON

, ,

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več
Zlati partner

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več