Aplikacije in dodatni programi
11.08.2012 13:07

Deli z drugimi:

Share

Google bo brskal po vsebini vaše elektronske pošte

Boste Googlu dovolili, da vam bo pri iskanju po spletu v zadetkih prikazoval zasebno elektronsko pošto?
Boste Googlu dovolili, da vam bo pri iskanju po spletu v zadetkih prikazoval zasebno elektronsko pošto?

Spletni iskalnik Google bo kmalu uvedel novo funkcionalnost, ki bo na noge spravila tako varuhe zasebnosti kot uporabnike njegovih storitev. Računalniški gigant bo namreč vsebino elektronskega poštnega predala Gmail povezal z algoritmom spletnega iskalnika. To dejansko pomeni, da bo Google uporabniku med iskanjem po svetovnem spletu prikazoval tudi relevantne informacije iz Gmaila.

Informacije iz elektronskega poštnega predala se bodo prikazovale na desni strani spletnega iskalnika Google. Če bomo na primer iskali informacije o avtomobilih, se nam bodo v iskalniku prikazovala še elektronska sporočila, ki vsebujejo takšne ali drugače informacije o avtomobilizmu. Verjetno se sprašujete, zakaj bi podjetje Google uvedlo na videz neuporabno funkcionalnost? Iz enega preprostega razloga. Google želi, da bi uporabniki njegovih storitev čim več časa preživeli na njegovih straneh. To mu posledično na račun spletnega oglaševanja namreč prinaša zajetne kupe denarja.

Varuhe zasebnosti in uporabnike storitev moti predvsem to, da bo omenjena funkcionalnost privzeta. Če vam bo kdo pri iskanju po spletu delal družbo, bo lahko medtem prebiral vašo zasebno elektronsko pošto. To vsem seveda ne bo po godu. To bomo Googlu lahko preprečili le na dva načina, in sicer da pri iskanju po spletu ne bomo prijavljeni z Googlovim uporabniškim računom oziroma da bomo za dostop do Gmaila uporabljali drug spletni brskalnik. Če ne uporabljate Gmaila, boste pred novo funkcionalnostjo »varni«.

Če vam je vseeno za vašo zasebnost, lahko novo Googlovo funkcionalnost že preizkusite. To je trenutno sicer mogoče uporabljati le v navezi z angleško »govorečim« iskalnikom (google.com). Več informacij o novi funkcionalnosti je na voljo na spletnem naslovu http://goo.gl/qlQXf.

Google naj bi novo možnost za vse uporabnike uvedel še pred koncem leta. Če vam ta ni po godu, imate torej še dovolj časa, da Gmail zamenjate z drugim odjemalcem elektronske pošte, kot je na primer Microsoftov spletni odjemalec Outlook.com.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Gmail pošta

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808
Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10