Programska in razvojna orodja
19.03.2012 06:19
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bo prenovljeni Google postal alfa in omega spletnega iskanja?

Google verjame, da je prihodnost spletnih iskalnikov v semantičnem iskanju.
Google verjame, da je prihodnost spletnih iskalnikov v semantičnem iskanju.

Pri podjetju Google so izredno zadovoljni s priljubljenostjo svojega spletnega iskalnika. Ta je namreč že dolgo časa najbolj uporabljen spletni iskalnik na modrem planetu. Da bi še v prihodnje zadržali vodilni položaj, so se pri podjetju Google odločili, da v prihodnjih mesecih postopoma spremenijo iskalne algoritme. Ta bo tako že čez nekaj mesecev omogočal tako imenovano semantično iskanje. To pomeni, da bo iskalnik Google precej boje razumel »zahteve« svojih uporabnikov.

Glavna razlika med »novim« in »obstoječim« spletnim iskalnikom Google bo v načinu iskanja in prikazovanja informacij. Prenovljeni iskalnik bo uporabniku vračal konkretne odgovore na zastavljena vprašanja in ne le povezave na spletne strani, kot sedaj. Če bomo na primer iskali podatke o Sloveniji, nam bo spletni iskalnik Google samodejno zbral na kup najpomembnejše podatke o naši državi in jih pregledno predstavi na eni strani. Mednje bo na primer vključil lokacijo na zemljevidu sveta, demografske kazalce, ekonomske podatke, geografske značilnosti, denarno valuto, obmejne države in podobno.

Če Google želenega pojma ne bo imel shranjenega v svojih podatkovnih bazah, bo iskalnik še vedno uporabljal semantično iskanje, a v tem primeru za prepoznavanje in ocenjevanje informacij, objavljenih na spletnih straneh. S tem načinom iskanja bo Google lahko precej lažje konkurirali družbenim omrežjem, ki se pri iskanju zanašajo predvsem na podatke, ki jih ustvarijo uporabniki. Spremembe algoritma iskanja spletnega iskalnika bo podjetje Google seveda uvajalo postopoma in na daljše časovno obdobje.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ETRUST d.o.o.

Arja vas 101, 3301 Petrovče, Tel: 03 710 37 80
Etrust d.o.o. razvija MES sisteme, namenjene planiranju in optimizaciji proizvodnje, ki so povezljive tudi z ERP sistemi, kot je npr. SAP. Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18

POINT.ER IT d.o.o.

Dolenji Boštanj 55, 8294 Boštanj, Tel: 07 814 98 00
Osredotočeni s Point.er Kako na enem mestu najti vse, kar potrebujete pri vodenju podjetja ali le v domači pisarni? Point.er it, d. o. o., je podjetje, ki ponuja celotne IT storitve, ... Več