Programska in razvojna orodja
21.02.2014 11:44

Deli z drugimi:

Share

Google Capital se usmerja v spletno izobraževanje!

Google Capital se usmerja v spletno izobraževanje!
Google Capital se usmerja v spletno izobraževanje!

Google Capital je bil ustvarjen kot del družbe Google, ki investira v podjetja v pozni fazi tehnoloških stvaritev. Letos naj bi za investicije prejeli dvakrat več denarja kot lani, kar nanaša okrog 300 milijonov dolarjev svežega kapitala. Letošnje leto so poslovanje začeli s prvim korakom v spletno izobraževanje.

Leta 2009 je Google že ustvaril podobno investicijsko družbo – Google Ventures. Ta se bolj ukvarja z investicijami v podjetja v celem spektru, še posebej v podjetja ki so še v zgodnji fazi razvoja. Ker gre podjetju nasplošno dobro, pričakujejo tudi povečanje ekipe zaposlenih Google Capitala iz 8 na 15 ljudi.

Cilj Google capitala je potrojiti investiran denar vsake investicije v naslednjih 5-7 letih, pravi eden izmed upravnikov enote David Lawee. Google Capital vlaga 40 milijonov dolarjev V Renaissance Learning Inc., izobraževalno software podjetje, cilja pa na skupno 5 ali morda celo 6 poslov letos. Renaissance learning je bila ustanovljena leta 1980 ter javno prodajana do leta 2011, ko jo je kupilo privatno podjetje Permira Advisers za 455 milijonov dolarjev po vojni dražb.

Izobrazba je eno ključnih področij investicij Google Capitala, pravi Lawee. Drugo pa so podjetja male ali srednje velikosti, kjer Google poskuša pospešiti prodajo svojega Cloud programja ter storitev.

Lani je bil Google Capital del 125 milijonov dolarjev težke investiciji v LendingClub Corp., podjetju, ki nudi peer-to-peer online izposojevalne storitve. Prej so naprimer vložili tudi denar v SurveyMonkey Inc., ki je ponudnik spletnih anket ter vprašalnikov.

Kljub temu, da je Google morda nov v investiranju v podjetja v poznejših fazah razvoja, lahko nudi konkurenčne prednosti podjetjem s pomočjo na področjih kot je marketing ter z vedno višjimi zneski razpoložljivega kapitala pričakuje poslovanje tudi izven ZDA.

V nasprotju z Google Ventures pa se bodo pri Google Capital izogibali investiranju v podjetja, ki bi lahko tekmovala z Googlom.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več

HERLAH d.o.o.

Efenkova cesta 61, 3320 Velenje, Tel: 03 586 35 60
Herlah d.o.o. se ukvarja z izdelavo celovitih programskih rešitev s področja računovodstva, trgovine in proizvodnje. Več
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več