Programska in razvojna orodja
17.01.2014 12:21
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google s pametnimi lečami proti diabetesu

Google s pametnimi lečami proti diabetesu
Google s pametnimi lečami proti diabetesu

Čeprav še vsi vedno (komaj) čakamo na prve primerke Googlovih večpredstavnostnih očal, je spletni gigant pravkar najavil svoj novi projekt pametnih leč, ki naj bi diabetikom pomagale meriti stopnjo glukoze v krvi. Te dni se podjetje ukvarja predvsem s testiranjem prototipa, ki poleg tipala glukoze vključujejo še brezžičen čip (da, žica bi bila res malce hecna, op.ur), oboje pa je ujeto med dve plasti pametnih leč.

Google pravi, da so pametne leče sposobne opraviti 1 meritev na sekundo, kmalu pa jim bodo dodali še miniaturne LED lučke za ponazoritev stopnje glukoze v krvi oziroma alarme, kadar so meje presežene.

Google naj bi prav tako že sodeloval z ameriškim FDA (U.S. Food and Drug Administration) in drugimi partnerji, ki naj bi izdelek pomagali splaviti na trg, kar me sicer močno skrbi, saj se je FDA že večkrat izkazala za neverodostojno agencijo, kar se tiče upravljanja z »ljudem zdravo hrano«.

Posebej ni potrebno poudarjati, da pametne leče, kot vsaka druga nosljiva tehnologija, potrebuje aplikacijo za prikaz, izvoz, deljenje, komunikacijo z zdravnikom, torej uporabno vrednost naprave in da ta še ni razvita.

Omenimo še, da to pravzaprav ni prvi poskus pametnih leč, podobnih zgodb je bilo že kar nekaj, med drugimi se je podviga lotil tudi Microsoft, a vendar, do danes še pametnih leč na trgu ni.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Koenergija d.o.o.

Ilichova 21, 2000 Maribor, Tel: 040 730 010
Večina se zaveda, da je vključitev neke oblike industrijske avtomatizacije v njihov proizvodni obrat ali podjetje koristna. Lahko zmanjša proizvodne stroške, poveča učinkovitost, ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več

DATA COM. d.o.o.

Tržaška cesta 2, 1000 Ljubljana, Tel: 041 757 560
Komunikacija je moč. Je temeljni steber vseh področij življenja. V poslovni niši je vizualna komunikacija ključ za uspeh tržnih in oglaševalnih strategij. Človekova zmožnost ... Več