Programska in razvojna orodja
08.12.2016 10:27

Deli z drugimi:

Share

Sledite Božičku z Googlovo aplikacijo

Sledite Božičku z Googlovo aplikacijo
Sledite Božičku z Googlovo aplikacijo

Ste si pred desetimi leti predstavljali, da bodo danes otroci, namesto da nestrpno čakajo Božička in njegova darila, enostavno sledili Božičkovi lokaciji preko pametnih telefonov in Googla? Verjetno ne, kajti včasi smo živeli v tistem pristnem prazničnem duhu, ki pa ga je danes skorajda v celoti preplavil duh potrošništva in komercializacije. Googlov Santa Tracker je zgolj eden od dokazov kako močno je božič postal vpet v duh kapitalizma, ki ga živimo.

Zadnjih nekaj let je Google uspešno sledil Božičku na vseh njegovih postojankah in poti, ki se tradicionalno prične v začetku decembra in traja vse do božičnega večera. Otroci tako interaktivno doživljajo božični čas, saj lahko spremljajo njihovega ljubljenega moža kar preko telefona ali računalnika.

Vsak dan se v Božičkovi vasi odprejo nove aktivnosti, prav tako pa lahko neprestano spremljamo odštevanje do “velike vožnje s sanmi”. Te aktivnosti, ki so namenjene predvsem otrokom in otrokom po duši seveda, učijo osnov programiranja, geografije in jezikov, prav tako pa je Google v svoje igrice vključil dobrodelno noto, ki jo prepleta z izobraževalno. Nove aktivnosti za leto 2016 vključujejo “Snowflake Cards“, ki jih lahko delimo s prijatelji in razne spletne igre, kot je recimo “Penguin Dash“, Wrap Battle in Reindeer Runner.

Google se je letos odločil poskrbeti tudi za učitelje, ki lahko na tej strani dobijo razne ideje za izvajanje pouka. Ekskluzivno za Android uporabnike obstaja tudi možnost integracije z Google Assistant-om, ki na vaše vprašanje – Kje je Božiček? – poda zelo zanimive in precej presenetljive odgovore.

Z aplikacijo in Chrome “plug-inom” bomo brez dvoma v vsakem trenutku vedeli kje se nahaja “mož v rdečem”. Vse kar morate narediti je, da ostanete pridni do božičnega večera in tako smo prepričani, da bo Božiček (tudi morda s pomočjo Googla) nagradil vašo pridnost.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Pilon AEC

Dunajska cesta 144, 1113 Bežigrad, , Tel: 0590 3 0590
Informacijsko modeliranje gradenj (BIM) je veliko več kot le tehnologija – to je zapleten postopek načrtovanja in gradnje, ki arhitektom pomaga pri ustvarjanju inovativnih stavb ... Več

OD A – Ž d.o.o.

Mariborska cesta 128, 3000 Celje, Tel: 041 627 640
Srebrni partner

VERLAG DASHOFER d.o.o.

Dunajska cesta 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 434 55 90
Založba Verlag Dashöfer je v Sloveniji prisotna že 15 let. V založbi svetujejo podjetjem na njihovi poslovni poti: ponujajo aktualne in preverjene informacije ter kakovostno svetovanje ... Več
Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več