Facebook
06.02.2012 11:31
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Facebook bo jutri vsem vklopil časovnico

Ideja o onemogočanju Facebookovega Timeline-a temelji na konceptu, da se vaš spletni brskalnik predstavlja kot starejši brskalnik oz. kot mobilni brskalnik.
Ideja o onemogočanju Facebookovega Timeline-a temelji na konceptu, da se vaš spletni brskalnik predstavlja kot starejši brskalnik oz. kot mobilni brskalnik.

Slaba novica za vse, ki na smrt sovražite Facebookovo časovnico (Timeline). Priljubljeno družbeno omrežje bo namreč jutri, v torek 07. 02. 2012, vsem uporabnikom vklopilo prikaz osebnega profila v obliki časovnice in to ne glede na to, ali vam je ta všeč ali ne.

Družbeno omrežje Facebook je časovnico sicer uvedlo že konec lanskega leta. Tu gre za to, da priljubljenemu družbenemu omrežju izročimo svoje življenje, od rojstva pa do trenutka v katerem se nahajamo sedaj. Pri časovnici ima uporabnik dejansko na voljo grafiko in orodja, ki pri običajni različici niso dostopna. Medtem ko so časovnico doslej koristili le tisti, ki so se za to zavestno odločili, jo bomo morali od jutri naprej uporabljati vsi.

Nad »prisilno« uvedbo časovnice s strani Facebooka ni nezadovoljen le marsikateri uporabnik, ampak tudi specialisti za informacijsko varnost. Ti so namreč že odkrili prve prevare, ki ime nove storitve izrabljajo za zavajanje uporabnikov in jih preusmerjajo na škodljive spletne strani. Najbolj na udaru bodo tisti uporabniki, ki bodo na svetovnem spletu iskalni način, kako časovnico odstraniti. Tega bodo seveda najbolj veseli spletni nepridipravi, ki bodo v nastali zmedi ponujali nevarne povezave za odstranitev nove storitve.

Nam vsem mora biti kristalno jasno, da časovnice na družabnem omrežju Facebook ne bo mogoče onemogočiti oziroma odstraniti. Uporabniki se bodo morali pač sprijazniti z novo podobo svojih profilov. V nasprotnem primeru bo bolje, da Facebookov račun nemudoma zaprejo in izberejo drugega ponudnika družabnih omrežij (na primer Google+). Facebook vendarle ni nepogrešljiv za življenje, ali pač.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SI SPLET d.o.o.

Ukmarjeva ulica 4, 1000 Ljubljana, Tel: 01 428 94 66
O podjetju Si splet V podjetju Si splet d. o. o. od leta 2001 tržimo varnostne rešitve na področju informacijskih tehnologij. V letu 2003 smo pridobili ekskluzivno partnerstvo ... Več

Seyfor d.o.o.

Cesta Goriške fronte 46, 5290 Šempeter pri Gorici, Tel: 05 393 40 00
Poslovni računalniški programi za javni sektor, podjetje, zasebnike ali obrtnike Saop je leta 1987 med prvimi v Sloveniji ponudil programsko opremo in je danes eden izmed vodilnih ... Več

DUNA ŠPENKO d.o.o.

Valburga 50, 1216 Smlednik, Tel: 041 736 701
Špenko TV Iskanje pravega podjetja, ki ustreza vsem vašim pogojem, ni nujno težavno. Filtriranje podjetij po izkušnjah in kvalitetni ponudbi je dobro osnovno merilo. Kaj kmalu se ... Več

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178