Facebook
14.04.2014 13:11

Deli z drugimi:

Share

Facebook bo postal znosnejši

Facebook bo postal znosnejši
Facebook bo postal znosnejši

Novost, ki so jo predstavili v teh dneh na uradnem blogu podjetja, se nanaša na pogoste objave, ki zapolnjujejo uporabniški račun z nerelevantnimi vsebinami. Pri tem gre zlasti za vsebine, kjer je glavni cilj zbiranje všečkov in deljenje med prijatelji.

S tem bodo vsebine, ki eksplicitno pozivajo k všečkom v prihodnje prepovedane. Po mnenju odgovornih se takim vsebinam, na podlagi prejetih všečkov, umetno dviguje pomembnost in s tem večja vidnost pri uporabnikih. Slednji pa si ne želijo nerelevantnih vsebin.


Druga kategorija prepovedanih vsebin so povezave na t.i. spam spletne strani. Pri tem gre za objave, ki za ogled npr. video posnetka ali fotografij, od uporabnika zahtevajo povezavo na zunanjo spletno stran. Slednje so ponavadi prepletene z oglasi in s tem podjetjem v ozadju omogočajo prihodke od prikaza teh oglasov. Pri Facebooku bodo primerjali razmerje med številom uporabnikov, ki je na tako objavo kliknilo ter številom uporabnikov, ki je takšno objavo všečkalo. V primeru, da je slednjih bistveno manj se bo vsebina odstranila iz družbenega omrežja.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več
Zlati partner

CEWE Magyarország Kft.

Béke utca 21-29, , Tel: 08 205 91 91
Čeprav živimo v digitalni dobi in skorajda vsak podatek arhiviramo v digitalnem arhivu, so fotografije redka izjema. Vse več fotografij je zajetih s pomočjo pametnih telefonov, ... Več

GRID d.o.o.

Cesta v Šmartno 49a, 1000 Ljubljana, Tel: 040 299 901

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več