Facebook
22.11.2012 15:24
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Facebook ukinja glasovanje uporabnikov

Facebook ukinja glasovanje uporabnikov
Facebook ukinja glasovanje uporabnikov

Kljub temu, da je Facebook uporabnikom večkrat obljubil, da bo cenil njihovo mnenje, je Elliot Scharge iz odbora za komunikacije in javne politike v svojem blogu (http://goo.gl/Gta4g) objavil mnenje, da »sistem glasovanja, ki upošteva število komentarjev, spodbuja kvantiteto namesto kvalitete«.

Ob trenutnih pogojih gre vsaka napovedana spremeba, ki dobi več kot 7000 komentarjev, na glasovanje. Če preko 30 % od milijarde uporabnikov Facebooka sodeluje v glasovanju, mora socialno omrežje upoštevati rezultate glasovanja.

Po predleganih novih pogojih, pa bodo uporabniki lahko sedem dni po objavi napovedane spremembe o njej izrazili svoje mnenje. Če se bo podjetje odločilo upoštevati mnenje uporabnikov, jim bo to sporočilo skupaj z napovedano spremembo.

Scharge navaja dva nova pristopa za soudeležbo uporabnikov pri napovedanih spremembah. Prvi je »vprašajte uradnika za varovanje zasebnosti«. Gre za Facebook stran (http://goo.gl/OocXK) , na kateri lahko uporabniki objavljajo vprašanja namenjena glavni skrbnici zasebnosti, Erin Egan. Drugi pristop pa je direktna spletna oddaja, v kateri Eganova uporabnikom odgovarja na komentarje in vprašanja glede zasebnosti, varnosti in zaščite podatkov.

Eganova je pojasnila, da je Facebook že davno prerastel sistem glasovanja, saj je bila politika vpeljana leta 2009, ko je imel Facebook 200 milijonov uporabnikov. Z milijardo trenutnih uporabnikov je zelo lahko doseči 7000 komentarjev potrebnih za glasovanje, ampak skoraj nemogoče pritegniti 300 milijonov volivcev za strinjanje ali nestrinjanje z napovedno spremembo.

V začetku leta so uporabniki Facebooka uspešno sprožili glasovanje o nekaterih kontroverznih spremembah zasebnostnih politik, a je glasovanje spodletelo na celi črti. Od 30 odstotkov zahtevanih uporabnikov je bilo oddanih le 342,600 glasov, to je približno 0,1 % od 900 milijonov uporanbikov, kot jih je Facebook imel ob glasovanju.

Poleg napovedanih sprememb politik je Facebook predlagal še naslednje posodobitve:

  • Nove filtre za upravljanje z dohodnimi sporočili;
  • Spremembe glede tega, kako so nekateri produkti naslovljeni na uporabnike, kot je na primer direktna personalizacija;
  • Obvestila o tem kaj je vidno ostalim uporabnikom, kot so recimo izbrisane objave;
  • Nasveti za upravljanje s profilom, kot so npr. orodja za odstranjevanje lastnih objav ali zahteve ostalim, da vas odstranijo iz objave v kateri ste označeni.

Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

LabelProfi d.o.o. – digitalna produkcija etiket in fleksibilne embalaže

Ozare 18a, 2380 Slovenj Gradec, Tel: 080 10 12
Podjetje LabelProfi d.o.o. je svojo poslovno pot začelo leta 1994 kot majhen studio za grafično oblikovanje in pripravo za tisk. V podjetju od same ustanovitve stremijo k uporabi ... Več

COMCOM d.o.o.

Lapajnetova ulica 29, 5280 Idrija, Tel: 05 372 20 20
Ukvarjajo se s: SAP svetovanjemPodatkovno analitiko in inženiringom Več

PLANET GV d.o.o.

Likozarjeva ulica 3, 1000 Ljubljana, Tel: 080 33 44
V podjetju Planet GV posameznikom in podjetjem v Sloveniji pomagamo do novih znanj in boljših poslovnih rezultatov. Živimo in delujemo v skladu s svojim sloganom »Povezujemo priložnosti«. Bogati ... Več

MLACOM d.o.o.

Pot heroja Trtnika, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 500 87 75
Tehnologija se nezadržno razvija naprej. Za vogalom je vedno novo odkritje, ki lahko spremeni tako zasebna kot poslovna okolja. Eden največjih izumov je zagotovo računalnik, ki ... Več