Facebook
14.12.2017 10:19
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Facebook Messenger z novimi 3D učinki

Facebook Messenger z novimi 3D učinki
Facebook Messenger z novimi 3D učinki

Facebook je naznanil novost za aplikacijo Messenger, in sicer sliši na ime World Effects. Gre za “Snapchatovsko” lastnost, ki uporabniku omogoča, da skupaj s svojo kamero telefona uporablja 3D objekte in tehnologijo navidezne resničnosti. Novost World Effects bo, ko bo posodobitev nameščena, delovala na vgrajeni kameri aplikacije Messenger, tako na Android kot tudi iOS napravah. Vse kar bo uporabnik moral storiti je, da odpre aplikacijo Messenger, klikne na ikono kamere in izbere enega od novih World Effect efektov, ki jih ima ponujenih. Po poročanju Facebooka so za zdaj na voljo 3D objekti puščica, srce in robot. Za nadaljnje posodobitve pa naj bi že delali na dizajnih raznih 3D objektov.

Za to, da uporabimo katerega od 3D objekotv v videu ali na fotografiji, bomo enostavno izbrali objekt in ga postavili na želeno mesto. Enkrat, ko nam to uspe, bomo lahko z menjavanjem položajev naprave, lahko opazovali efekte v navidezni resničnosti. Predstavljajte si nekaj podobnega kot Pokemon Go aplikacija, vendar bodo sedaj objekti prisotni na naših vsakdanjih fotografijah. Facebook je zapisal: “Tehnologija World Effects omogoča, da postavljamo 3D objekte v naše okkolje in tako delimo zabavne vsebine z našo družino in prijatelji. Recimo primer 3D srca, za katerega pričakujemo, da bo najbolj pogosto rabllje objekt v tem prve paketu, lahko postavimo okrog oseb in nato s premikanjem telefona dosežemo zanimive efekte”.

Poleg zgoraj opisanega, Facebook Messenger ponuja še dodatne zabavne lastnosti povezane s tehnologijo navidezne resničnosti. Določene besede se recimo lahko spremenijo v 3D obliko in lebdijo v našem okolju, spet drugi Facebook Messenger World Effects efekti ponuja dodatne avdio efekte, ki naj bi uporabnike spodbujali, da delajo več video vsebin. Ravno to je v bližnji prihodnosti glavni cilj Facebooka, torej čim več kvalitetnih in naravnih video vsebin, ki jih lahko Facebook potem naprej ponuja uporabnikom. World Effects je dokaz, da Facebook bolj kot kdajkoli prej dela na vizualni komunikaciji. Želi si te vrste komunikacije med uporabniki, je pa ravno ta 3D sfera spet ena takih, ki bi lahko naletela na kritike glede kopiranja Snapchata. Snapchatova verzija World Effects-ov, ki se imenuja World Lenses, je izšla aprila letos.

World Effects na Messengerju kažejo na to, kako pomembna je trenutno navidezna resničnost. Vedno več podjetij inkorporira to tehnologijo v svoje delovanje. Apple in Google dodajata nativno podporo za navidezno resničnost za iOS 11 in Android Oreo. Kot smo že omenili je Facebook uporabnikom sporočila, da gre za zgodnjo verzijo World Effects-ov na Messengerju in da lahko pričakujejo še veliko več v prihodnosti.

“Komunikacija je bolj vizualna kot kdajkoli prej. Vse kar imamo, od slik, videov, emojijev, GIF-ov, vse to dela Messenger najboljše mesto za izražanje sebe, na način, kakršnega si želimo”, dodaja Facebook. Z zadnjimi posodobitvami, ko lahko pošiljamo HD fotografije kar preko Messengerja, je vizualni del komunikacije postal še veliko boljši, bolj izpopolnjen in bolj napreden kot kdajkoli prej.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18
Zlati partner

NLB d. d.

Trg republike 2, 1000 Ljubljana, Tel: 01 477 2000
Dobro delujoč finančni sistem je temelj sodobnega gospodarstva in banke pri tem opravljajo pomembno družbeno funkcijo. Banke morajo biti zmožne posojati denar potrošnikom in podjetjem ... Več