Facebook
26.06.2012 23:06
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Glavno geslo omogočalo dostop do vseh profilov na Facebooku

Facebook bi si za vse svoje grehe zaslužil pošteno kazen!
Facebook bi si za vse svoje grehe zaslužil pošteno kazen!

Na plano je prišla novica o novi zlorabi pooblastil s strani zaposlenih pri podjetju Facebook. Ko se je danes najbolj priljubljeno družbeno omrežje šele dobro razvijalo, so vsi njegovi zaposleni imeli tako imenovano glavno oziroma super geslo. To je dejansko odpiralo vrata do prav vseh profilov na družbenem omrežju.

Postopek je bil tu nadvse enostaven. Če so zaposleni poznali uporabniško ime določenega profila, so lahko z uporabo glavnega gesla takoj prišli vanj. Na ta način so lahko brez nikakršnih omejitev pregledovali uporabnikove prijatelje, skrite informacije, bolj ali manj žgečkljive fotografije ter celo zasebna sporočila. Glavno geslo je, verjeti ali ne, izhajalo iz varjacije besed “Chuck Norris“.

Nespametno početje zaposlenih podjetja Facebook je javnosti razkrila Katerine Losse v svoji knjigi »The Boy Kings: A Journey Into the Heart of the Social Network«. Ker je bila Katerine Losse med prvimi zaposlenimi v Facebooku, je to počela tudi sama. Zanimivo je tudi to, da so zaposleni lahko dostopali do profilov uporabnikov le na sedežu družbe. Vsakršen koli drugi dostop je bil strogo prepovedan.

Po informacijah, ki jih je avtorica navedla v knjigi, so geslo zlorabili le dvakrat. Ta trdi, da danes glavnega gesla ni več mogoče uporabiti. To bomo družbenemu omrežju Facebook le težko verjeli, saj ta uporabnikom pravico do zasebnosti krši na vsakem koraku. Ta je v začetku lanskega leta celo nameravalo razvijalcem programske opreme in upravljavcem spletnih strani omogočiti polni dostop do telefonskih številk in naslovov svojih uporabnikov. Če ta zadeva ne bi prišla v javnost, bi Facebook to po vsej verjetnosti izvedel do konca.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

OptiCyber3 d.o.o.

Ulica Jožeta Jame 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 070 420 063
OptiCyber3 poskrbi za zanesljivo zaščito vašega računalniškega sistema Kako poskrbeti za zanesljivo zaščito računalniških sistemov? Za ustrezno varnostno zaščito in kar ... Več

eTAROK, MIROSLAV CIGAN s.p.

Ulica Štefana Kovača 2, 9231 Beltinci, Tel: 041 519 443
Računalniška igra za ljubitelje taroka Življenje se je v zadnjem letu preselilo v naše domove, kjer poleg dela iščemo različne vrste razvedrila. Za ljubitelje igre s tarok ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667