Facebook
28.03.2014 12:37
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Kdo želi resničnostnega, če ima lahko virtualnega

Kdo želi resničnostnega, če ima lahko virtualnega
Kdo želi resničnostnega, če ima lahko virtualnega

V teh dneh odmeva nov prevzem podjetja Facebook. Za slabih 1,5 milijarde EUR so kupili podjetje Oculus. Glavni produkt podjetja je Oculus Rift, naprava za virtualno resničnost. Oculus je naletel na veliko zanimanje razvijalcev, ki bi želeli tehnologijo uporabiti pri lastnih produktih in s tem tudi na zanimanje podjetij, kot je Facebook, ki si želijo hiter vstop na nove trge.

Glavni potencial virtualne resničnosti danes je v razvoju iger, vendar se v prihodnosti ponuja potencial v številnih drugih panogah. Med najbolj zanimivimi se omenja razvoj komunikacijskih produktov. S tem bi naredili naslednji korak k razvoju medsebojne komunikacije po tekstovni in video komunikaciji.

Vendar virtualna resničnost ni nekaj novega, saj v različnih oblikah obstaja že več kot desetletje. Navsezadnje je že Microsoft poizkušal razviti komunikacijo s pomočjo Kinect Appa, ki je ponujal podobno, kar si z Oculusom želi doseči Facebook. Končna uporabniška izkušnja ni prepričala in produktu ni uspelo na trgu.

Po besedah CEO-ja Facebooka, Marka Zuckerberga, je virtualna resničnost naslednji mejnik v informacijski tehnologiji in v to obdobje želijo vstopiti pripravljeni.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Huawei

Ameriška ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 080 9808

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667
Zlati partner

TEKSEL d.o.o.

Tržaška cesta 132, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 77 25
Skoraj vsak mora vsebino, namen in vrednost svojega dela sporočiti strankam, obiskovalcem ali sodelavcem. Multimedijska oprema z integriranimi avdio in video funkcijami pomaga širiti ... Več

OMREŽJE d.o.o.

Borovec 2, 1236 Trzin, Tel: 01 810 02 10
Združite vse na eni položnici in prihranite denar Ali še vedno plačujete storitve interneta, televizije ter fiksne in mobilne telefonije ločeno? Zagotovo ste že kdaj pomislili, ... Več