Facebook
11.04.2017 08:00
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Nova ikona rakete v Facebookovi mobilni aplikaciji

Nova časovnica na Androidu
Nova časovnica na Androidu

Zadnjih nekaj tednov nekateri uporabniki Facebookove mobilne aplikacije opažajo novo ikono v obliki rakete (na sliki). Ikona je pozicionirana takoj zraven glavnih ikon na časovnici, v primeru, da kliknemo na njo, pa dobimo predrugačeno časovnico. Ta nam prikaže popularne objave ljudi in Facebook strani, ki jih sami nismo dodali med prijatelje ali jim na kakršenkoli način začeli slediti.

Po pisanju portala “Yahoo” je novost v obliki rakete precej geografsko razpršena po različnih uporabnikih. Informacije o novi ikoni prihajajo med drugim iz Hrvaške in Velike Britanije. Ikona se po poročanjih uporabnikov vsake toliko časa pojavi in izgine, kar lahko pomeni, da Facebook zgolj testira novo orodje omrežja.

“Raketna časovnica”, kakor bi jo lahko malce v šali poimenovali, ponuja širok nabor vsebine, kjer prevladujejejo objave, ki so popularne v bližini (geografsko) uporabnika. Kljub temu, da so avtorji objav ljudje, ki jih nimamo med “prijatelji”, objave niso povsem naključno izbrane, saj dosedanji uporabniki poročajo, da so objave povezane z njihovimi interesi. Nova časovnica se takole na prvi pogled zdi zelo podobna Instagramovi sekciji “Explore”, ki nam pokaže objave, ki jih Instagramov algoritem določi kot relevantne za naše interese. Na tak način lahko najdemo nove potencialno zanimive profile, ki bi jim mogoče želeli slediti.

Na drugi sliki lahko vidimo kako Facebookova novost izgleda na iPhonu, kjer je nekoliko drugačna postavitev objav kot pri Androidu. Tukaj lahko vidimo, da je postavitev časovnice nekoliko bolj podobna postavitvi novičarskih spletnih portalov.

Vsekakor ne gre za prvi primer, ko je Facebook testiral različne tipe časovnic na sorazmeroma majhnem vzorcu uporabnikov. Na primer aprila 2016 smo bili priča testiranju novih časovnic, ki so prikazovale objave po določenih tematikah.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več
Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847
Zlati partner

TIFT d.o.o.

Kamniška ulica 41, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 10 20
Poslovni sistemi se že nekaj časa soočajo s procesom postopne digitalizacije naprav za pripravo, oblikovanje in izdelavo različnih dokumentov. Digitalni Hibridni Upravljalci Dokumentov ... Več
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več