Facebook
12.02.2014 14:11
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Zakaj ne vidim tistega, kar mi je všeč na Facebooku?

4 načini, kako do več vsebin določene strani na Facebooku v vaših novicah (News Feed)
4 načini, kako do več vsebin določene strani na Facebooku v vaših novicah (News Feed)
4 načini, kako do več vsebin določene strani na Facebooku v vaših novicah (News Feed)

Facebook se spreminja. Zadnja večja sprememba je sprememba algoritma, ki skrbi za to, katere informacije in posodobitve statusov dejansko pridejo do nas. Povedano drugače, verjetno ste opazili, da so te dni iz vašega News Feeda (novice), kjer se zbira vsa vsebina, izginile nekatere manj všečkane strani in statusi vaših prijateljev, ki ne dosegajo dovolj »ljubezni« drugih uporabnikov.

Facebook se sicer v principu še vedno drži načela, da vsako vsebino najprej testira na nekaj naključno izbranih oboževalcih oziroma prijateljih in če se ti dovolj dobro odzovejo, vsebino pokaže tudi drugim, sicer ne. Ali lahko vi kot uporabnik Facebooka vplivate na to, kaj se vam prikazuje na Facebooku? Povedano drugače, ali lahko vplivate na to, da vidite več vsebin od nekoga? Seveda! Poglejmo na primeru strani Računalniških novic na Facebooku.

4 načini, kako do več vsebin določene strani na Facebooku v vaših novicah (News Feed):

  1. Prejemaj obvestila (Get notifications). Če si želite, da mimo vas ne bi šla nobena zanimiva objava, ki jo Računalniške novice objavijo na Facebooku, uporabite ukaz »Prejemaj obvestila« (Get notifications) na gumbu »Všečkano« (Liked) na vrhu FB-časovnice Računalniških novic (primer na sliki). Tak ukaz najdete tudi pri posamezni FB-objavi Računalniških novic. Kliknite na malo puščico v zgornjem desnem kotu objave in izberite »Prejemaj obvestila«.
  2. Sledi (Follow). Ste se pred časom odločili, da nočete več spremljati vsebin določene FB-strani, danes pa ste si premislili? Pojdite na želeno FB-stran in na desnem vrhu časovnice (na desni strani naslovne slike) pritisnite »Sledi« (Follow). Vsebine FB-strani se bodo ponovno vrnile v vaše novice (News Feed).
  3. Odvšečkaj. Imate preveč nezanimivih vsebin in so vaše novice natrpane z vsebinami, ki vas pravzaprav ne zanimajo? Odvšečkajte nekaj FB-strani, ki vam gredo na živce. Tako bodo boljše in vam bolj ustrezne vsebine še bolj prišle do izraza.
  4. Aktiviraj se. Facebook spremlja, katere FB-strani in njihove vsebine so vam všeč, tako da pridno beleži vaše interakcije (všečke, komentarje, delitve, oglede slik) pri posameznih objavah. Vsebine tistih strani, ki jih imate še posebej radi, bo tako še posebej izpostavil. Če denimo želite več vsebin od Računalniških novic, jih všečkajte, kadar jih zagledate na Facebooku.

»Facebook je v zadnjem obdobju postal prepoln vsebin, zaradi česar velikokrat pride do komunikacijskega šuma. To pomeni, da gre marsikatera zanimiva vsebina mimo vas. Priporočam, da dobro premislite, koga boste dodali za prijatelja in komu pustili svoj »všeček«. Le tako boste prišli do relevantnih vsebin,« je za Računalniške novice povedal Matej Špehar, To do – communicate online.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več

MegaSbajt, Sebastjan Sumina s.p.

Pot za Stan 16, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Tel: 041 241 455
MegaSbajt je mlado podjetje, ki je ambiciozno pristopilo k izvajanju računalniških storitev in prodaje na področju informacijske tehnologije. Na podlagi strokovno in hitro izvedenih ... Več
Zlati partner

3WAY d.o.o.

Štalčeva ulica 5, 1215 Medvode, Tel: 01 361 70 14
Podjetje 3WAY se ukvarja s prodajo 3D printerjev, 3D skenerjev in programskih paketov CAD/CAM/PLM. Poleg tega nudijo tudi storitve na področju 3D tehnologij. So popolna rešitev, ... Več

REMIS d.o.o.

Letališka cesta 32, 1000 Ljubljana, Tel: 01 521 13 18