Twitter
25.03.2017 14:32
Posodobljeno 7 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Twitter razmišlja o mesečni naročnini

12 načinov kako pritegniti sledilce na Twitter, Facebook in LinkedIn
12 načinov kako pritegniti sledilce na Twitter, Facebook in LinkedIn

Družbeno omrežje Twitter se nahaja v nezavidljivem položaju. Rast števila novih uporabnikov stagnira. Zmanjšujejo se prihodki iz naslova oglaševanja čeprav spletno oglaševanje na splošno beleži rast. S pojavom konkurence kot je Snapchat pa Twitterju grozi tudi to, da bo podjetje izgubilo še te oglaševalce, ki so družbenemu omrežju zvesti do danes. Leta 2015 se je na čelo podjetja vrnil soustanovitelj podjetja, da bi Twitter reorganiziral in pripravil za prihodnost. Vendar pa kot kaže, vsaj do sedaj, podjetju še ni uspelo na trgu zasesti svoj položaj in se uspešno uveljaviti kot rastoče družbeno omrežje.

Po drugi strani pa je Twitter unikaten saj igra pomembno družbeno vlogo. Spomnimo se samo arabske pomladi, ki se je svetu razkrivala ravno s pomočjo Twitterja. Medij igra ključno vlogo pri večjih družbenih dogodkih in pomaga svetu spremljati dogajanje na milijardah pametnih naprav. Iz tega razloga si je težko predstavljati, da Twitter več nebi obstajal.

En ukrep, ki ga raziskujejo pri podjetju je uveljavitev mesečne naročnine. Slednja bi se ponujala zgolj kot dodatna možnost za podjetja in vplivne posameznike. S plačilom mesečnega zneska bi se uporabnikom razkrile poglobljene analize uspešnosti objave posameznega tweeta in dodatne možnosti pri sestavljanju vsebine za objavo. Uporabniku bi bila na voljo personalizirana spletna stran kjer bi med drugim lahko spremljali podatke o svojem uporabniškem računu, ki brezplačnim uporabnikom niso na voljo.

Pri Twitterju so omenjeni ukrep potrdili vendar pa hkrati zatrdili, da se zaenkrat nahajajo še v fazi raziskovanja smiselnosti uveljavitve mesečne naročnine. Pri potencialnih uporanbikih so zato povprašali ali bi jim omenjena storitev bila zanimiva in predvsem ali so za njo pripravljeni plačati ter koliko. V primeru uspešne uveljavitve mesečne naročnine bi se podjetje lahko otreslo odvisnosti od prihodkov iz oglaševanja in s tem ustvarilo pomembne nov vir za financiranje rasti in razvoja Twitterja v prihodnje.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več

COMMA d. o. o.

Ulica heroja Šaranoviča 27, 2000 Maribor, Tel: 040 756 756
Vrhunska izvedba, korektne cene in dobre reference najprimerneje opišejo podjetje Comma d. o. o., ki že 18 let ponuja izdelavo spletnih strani in spletnih trgovin s podporo strankam ... Več
Zlati partner

EPSON

, ,

PRIMO TELEFONIJA d.o.o.

Šmartinska cesta 106, 1000 Ljubljana, Tel: 07 490 14 50