Programska oprema
29.09.2014 17:51
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Žalosten dan za Yahoo

Žalosten dan za Yahoo
Žalosten dan za Yahoo

V dobi spleta ima podjetje Yahoo prav posebno mesto. Ustanovljeno davnega leta 1995 je uporabnikom na začetku ponujalo storitev The Yahoo Directory. V dobi, ko na spletu še ni bilo Googla in istoimenskega iskalnika, so podjetja z uporabo direktorijev poizkušala organizirati spletne strani po vsebini in drugih dejavnikih. Če ste splet uporabljali v takratnem obdobju, med letoma 1995 in 2000, ste se s tako imenovanimi direktoriji najverjetneje tudi srečali.

Ko je vodenje podjetja prevzela Marissa Mayer, nekdanja zaposlena pri Googlu, se izvajajo korenite spremembe. Nakupi številnih mobilnih »start up« podjetij, kot je Summly, in s tem pridobitev talentiranih kadrov ter osredotočanje na oblikovno dovršene izdelke so samo tri aktivnosti. Po drugi strani pa se ukinjajo neprofitabilne ali neuporabljene storitve.

The Yahoo Directory je ena izmed takih storitev, ki so v današnjem času povsem neuporabne, saj iskalniki opravljajo neprimerljivo boljše delo pri prikazovanju relevantnih spletnih strani. Kljub temu ima konec delovanja direktorija, ki v tem letu beleži 20-letnico svojega obstoja, velik sentimentalni pomen. Yahoo, pionir internetne dobe, tako ukinja tisto storitev, ki je odgovorna za hitro rast in slavo podjetja.


Po tem, ko je vodenje podjetja prevzela Marissa Mayer, nekdanja zaposlena pri Googlu, se izvajajo korenite spremembe. Nakupi številnih mobilnih start up podjetij, kot je na primer Summly, in s tem pridobitev talentiranih kadrov ter osredotočanje na oblikovno dovršene produkte sta samo dve aktivnosti. Po drugi strani pa se ukinjajo neprofitabilne ali neuporabljene storitve.


The Yahoo Directory je ena izmed takih, ki je v današnjem času povsem neuporabna saj iskalniki opravljajo neprimerljivo boljše delo pri prikazovanju relevantnih spletnih strani. Kljub temu ima konec delovanja direktorija, ki v tem letu beleži 20 letnico svojega obstoja, velik sentimentalni pomen. Yahoo, pionir internetne dobe, tako ukinja tisto storitev, ki je odgovorna za hitro rast in slavo podjetja.


Prijavi napako v članku

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več
Zlati partner

SOPHOS d.o.o.

Germova ulica 9, 8000 Novo mesto, Tel: 07 393 56 00
Podjetje Sophos je sinonim za zagotavljanje IT varnosti in varovanje podatkov za podjetja. Danes njihovi izdelki varujejo več kot 240.000 podjetij in 100 milijonov uporabnikov. Zaupajo ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več

TMSA.PINTAR d.o.o.

Podsabotin 47, 5211 Kojsko, Tel: 041 695 667