Programska oprema
19.07.2012 19:20
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

YouTube omogočil zamegljevanje obrazov

YouTube je za avtorje videoposnetkov pripravil orodje za enostavno zamegljevanje obrazov. S tem bo zagotovljena zasebnost tistim, ki ne želijo biti vidni na posnetku, namenjenemu javnosti.
Zamegljevanje obrazov bo razveselilo tiste, ki se zavzemajo za strogo varovanje zasebnosti na spletu.
Zamegljevanje obrazov bo razveselilo tiste, ki se zavzemajo za strogo varovanje zasebnosti na spletu.

Portal YouTube je bogatejši za novo funkcionalnost, ki bo pripomogla k zagotavljanju večje zasebnost tistim, ki ne želijo biti vidni na posnetku, namenjenemu javnosti. Največji ponudnik spletne storitve za izmenjavo filmskih posnetkov je namreč uvedel možnost zamegljevanja obrazov. Ta utegne priti zelo prav v primeru, ko želi avtor posnetka zakriti identiteto osebe na videoposnetku ali to od njega zahteva oseba, ki se v njem pojavi.

Nova spletna storitev temelji na osnovi tehnologije, ki jo podjetje Google že dalj časa uporablja pri spletni storitvi Google Street View. Ta bolj ali manj uspešno zamegljuje obraze, ki jih posnamejo posebne kamere na vozilih za fotografiranje cest in ulic. Z uvedbo omejene funkcionalnosti je spletni portal YouTube dejansko postal prvi na svetu, ki je omogočil zamegljevanje obrazov z namenom varovanja zasebnosti posnetih oseb.

Spletna storitev za zamegljevanje posnetkov na portalu YouTube je brezplačna in enostavna za uporabo. Ko nanj naložimo videoposnetek, kliknemo na povezavo »Upravitelj videoposnetkov« (ta se prikaže s klikom na naše ime desno zgoraj). Pri videoposnetku, kjer želimo zamegliti obraze, kliknemo na »Uredi« in izberemo meni »Izboljšave«. S klikom na gumb dodatne možnosti, se nam bo prikazal gumb za zameglitev vseh obrazov. Postopek zaključimo s klikom na gumba »Uporabi« in »Shrani kot«.

Novo spletno storitev smo preizkusili tudi sami, in sicer na naključnem videoposnetku. Originalni videoposnetek se nahaja na spletnem naslovu http://youtu.be/ODwuoEnwUPs, predelani pa na povezavi http://youtu.be/7h05DfNsQAA. Spletna storitev je delo opravila kar solidno.

Tu velja omeniti, da pri tem postopki nekateri obrazi ali okviri morda ne bodo zamegljeni. Če niste zadovoljni z rezultatom, nastavite videoposnetek kot zaseben, saj v nasprotnem primeru boste lahko imeli težave v primeru, da bo videoposnetek videl kdo, ki ne želi biti na njem. V najslabšem primeru vam ga bo Google samodejno izbrisal.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
YouTube iskalnik

Povezave



Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM

Pot za Brdom 100 (Tehnološki Park - G), 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 71 80
Lenovo stremi k izdelavi vrhunskih računalnikov in internetnih naprav z vgrajenimi najnovejšimi tehnologijami, z edinstvenim dezajnom. Vse to za za brezkompromisno doživetje uporabnikov! Ena ... Več
Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več

PRANA 3STIL d.o.o.

Opekarniška cesta 15a, 3000 Celje, Tel: 051 807 390
Podjetje Prana 3stil je specializirano za računalniške stortve, kot so razvoj Windows/Linux programske opreme, prodaja, servis in podobno. Več