08.04.2015 10:37

04. DIGGIT programske sklope začinil s tujimi govorci

NA DIGGITu bo tudi priljubljen youtuber TotalBiscuit.

04. Slovenska konferenca o digitalnih komunikacijah bo 4. junija v Ljubljani gostila številne strokovnjake in praktike. Vsak izmed štirih programskih sklopov bo začinjen s tujimi govorci, med njimi bodo Pawel Kolenda, IAB Poljska, Scott Thwaites, Twitter, Gerhard Guenther, Digitalsunray Media, John Bain oz. TotalBiscuit in Kevin Dent, strateški svetovalec na področju video iger.

Pawel Kolenda, direktor raziskav v poljskem Uradu za interaktivno oglaševanje je strokovnjak na področju kvantitativnih raziskav, oglaševalske učinkovitosti in vedenja potrošnikov. Na Diggit-u bo predstavil rezultate mednarodne raziskave Evropskega urada za interaktivno oglaševanje (IAB Europe). Govorci pa bodo razkrili tudi, kakšne so slovenske investicije v digitalno oglaševanje v primerjavi z ostalimi evropskimi državami. Scott Thwaites iz Twitterja bo razložil, kako družbeno omrežje Twitter učinkovito uporabiti kot prodajno orodje in kot kanal za komuniciranje med podjetji in njihovimi potrošniki, kako digitalizirati podjetje, da bo bolj konkurenčno na trgu, kakšni so novi pristopi v poslovanju in poslovnih procesih, ki jih prinaša nov način razmišljanja. Da je prihodnost digitalne ustvarjalnosti zelo mobilna in kako lahko kreativnost privede do povečane prodaje bo povedal Gerhard Guenther, soustanovitelj in izvršni direktor agencije Digitalsunray Media, specializirane na področju tehnoloških inovacij. Britanec John Bain oziroma TotalBiscuit bo zagotovo premamil s številnimi uspešnimi zgodbami v industriji video iger. Bain velja za najboljšega kritika in komentatorja video iger, kot na primer StarCraft 2 and PlanetSide 2. Z njim se bo pogovarjal Kevin Dent, ki ima dvajsetletne izkušnje v mobilni industriji, od tega se štirinajst let ukvarja z mobilnimi igrami in velja za veterana na tem področju. Danes je Dent strateški svetovalec na področju video iger in sodeluje s partnerji kot so Google, Apple, Microsoft, ARM, Intel, Razer, Elgato, Koch Media in Amazon.

Član programskega sveta Sašo Dimitrievski, partner v podjetju Pristo in Renderspace pravi: »V marketingu velikokrat pozabljamo, da digitalne igre zajemajo širok spekter ciljnih skupin, med njimi so tudi t.i. digitalni domorodni (»native«) najstniki med 10 in 14 letom, ki bodo že jutri največji porabniki v marsikateri panogi. Prav zato se nam bodo tudi ti bodoči potrošniki pridružili na Diggitu, kjer jim bomo dali priložnost srečati se z njihovim najboljšim »gaming youtubarjem«.«

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MEDIJSKI PARTNER d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MEDIJSKI PARTNER d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MEDIJSKI PARTNER d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več

Nova Vizija, informacijski inženiring in svetovanje, d.d.

Celjska cesta 9, 3310 Žalec, Tel: 03 71 21 800
Odločitev, v katero informacijsko tehnologijo bi moralo vlagati vaše podjetje in v katere ne, je težka. Po eni strani želite biti tisti, ki je odgovoren za inovacije in rast ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116