Računalništvo, telefonija
12.10.2015 12:47

Deli z drugimi:

Share

10 alarmov, da pri oglaševanju zagotovo potrebujete strokovnjaka

Dejstvo, da oglašujete na spletu že samo po sebi govori, da se močno zavedate tega, da je potrebno ponudbo izpostaviti tam, kjer se zadržuje večina vaših potencialnih kupcev.
10 alarmov, da pri oglaševanju zagotovo potrebujete strokovnjaka
10 alarmov, da pri oglaševanju zagotovo potrebujete strokovnjaka

Če tega še ne počnete, brez skrbi, zagotovo to že počne vaša konkurenca. Saj veste, tudi ko sami nekaj iščete na spletu, to zagotovo prej ali slej najdete. Če ne pri enem ponudniku pa pri drugem oz. pri kom tretjem.


Včasih je tako, da smo kot potrošniki veliko bolj zahtevni do trgovcev, kot pa smo zahtevni do tega kako sami kot podjetniki potrošnikom predstavimo ponudbo. Ali ni tako?


Če recimo prvič oglašujete na Googlu ali pa ste »nekoč« morda že oglaševali in se v svet PPC-ja vračate po nekaj letni »hibernaciji«, se morda že po nekaj dneh počutite kot strokovnjak. Mogoče je to zaradi dejstva, da s tem v rokah držite tako mogočno orodje kot je Google Adwords in ste tako lahko glavni in odgovorni za dotok novih obiskovalcev v podjetje. In je to pač dober občutek. Občutek, ki vam daje “moč”. Po drugi strani pa zgradba vaše oglasne kampanje temelji zgolj na dveh oglasnih skupinah, 10 ključnih besedah, ki so vse nastavljene s splošno obliko, treh oglasih brez razširitev in 5 avtomatih, s katerimi Googlu prepuščate, da cene na klik določa samodejno. Brez merjenja. In denar odteka nenadzorovano? Narobe! (Prvi alarm).


Sam kot manager imam včasih morda prevelik ego in mislim, da lahko zmorem vse. Priznam. Voditi ekipo strokovnjakov, delati na 5 projektih, organizirati 3 mailinge hkrati, pisati 2 članka, hoditi po otroka v vrtec, dobro kuhati, saditi na vrtu in zraven še popravljati svoj avto. Pa to pač ne gre. Včasih je pač potrebno kakšno stvar zaupati strokovnjaku in v tem primeru raje nekomu plačam, da mi rihta avto, kot pa da se grem še šolati za mehanika, si uredim delavnico s kanalom in se za zamenjavo ispuha matram 1 teden. Žena pa seveda nori zraven, češ da me bo kap, ker toliko delam.


Vsak od nas, ki vodi podjetje ali pa v njem igra pomembno vlogo, na vsake toliko časa potrebuje »streznitev«, da raje podeli določene zadolžitve drugim ljudem in za stvari, za katere ni strokovnjak, raje proti poštenemu plačilu zaupa tistim, ki se v to razumejo.


Osebno poznam veliko podjetnikov, ki so na svojem področju najboljši strokovnjaki in z navidezno eleganco in lahkoto vodijo svoja uspešna podjetja. Pa vendar, ko gre za oglaševanje na Googlu, tam niso ravno najbolj domači. Ali je to zaradi pomanjkanja časa, pomanjkanja strokovnega kadra, nezaupanja v storitev … včasih je celo težko najti pravi vzrok. Najbolj modri so na koncu tisti, ki takšne stvari raje prepustijo strokovnjakom.

Treba si je priznati, za vodenje uspešnega posla ne morete znati in vedeti vsega. V bistvu vam niti ni treba tega. Nekatera podjetja imajo v sklopu svoje reprezentance po cele ekipe, ki vodijo njihovo oglasno kampanjo na Googlu in so del podjetja. Zato se ni treba sramovati, če sami ne zmorete organizirati res uspešne in učinkovite oglasne kampanje na Googlu.

Če želite vedeti kateri so najbolj pogosti alarmi, ki vam bodo povedali kdaj se obrniti na strokovnjaka pri ustvarjanju in vodenju uspešne Google kampanje, si preberite članek do konca (https://spletnik.si/blog/2015/09/29/10-alarmov-da-pri-oglasevanju-zagotovo-potrebujete-strokovnjaka/).


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SPLETNIK d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SPLETNIK d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Izdelava spletne prisotnosti, pridobivanje obiska, vzpostavitev odnosa s kupci in merjenje učinkovitosti spletnega ekosistema

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SPLETNIK d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

Računalniški muzej

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,
Že od leta 2004 si jemljemo za svoje osnovno poslanstvo opominjanje na informacijsko dediščino. Kot kulturna ustanova s sedežem v Ljubljani, se posvečamo zbiranju, ohranjanju ... Več
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več

8000plus d.o.o.

Kajuhova ulica 64, 2310 Slovenska Bistrica, Tel: 064 248 123 (podpora), 031 782 321 (nakup)
8000plus: 1, 2, 3 – vse digitalne rešitve na enem mestu Od spletnega gostovanja, oblačnih rešitev in programiranja do urejanja dokumentacije za razpise, kibernetske varnosti, ... Več
Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več