11.08.2015      19:55
Digitalni marketing

15 TOP virov za boljši digitalni marketing

Ker je časa na splošno premalo, smo za vas pripravili seznam vsebin o digitalnem marketingu, ki jih v Madwise cenimo. Za navdih in kakšno prebojno idejo.

Digitalni marketing se spreminja iz dneva v dan. Odpirajo se nova podjetja, razvijajo se nove zmožnosti in nove povezave med njimi. Dogajanja na trgu je ogromno in priložnosti, ki jih ta razvoj prinaša za izboljšanje vaše marketinške strategije, je cela vrsta. Če bi imeli čas vse spremljati in se naučiti uporabljati vse te novosti.

1. Hubspot

Vodilni ponudnik programskih rešitev na področju inbound marketinga in prodaje tudi piše. Trdno stoji za tem, kar prodaja in veliko govori o izzivih sodobnega marketinga. V nekaj letih je Hubspot postal skoraj Google za inbound.
Poleg marketinga pišejo tudi specializirano za prodajo in agencije.

2. Marketo

Marketo je marketing automation ponudnik,  ki se drži ‘practice what you preach’ pristopa. Producira tudi celo vrsto vodičev, e-knjig in drugih prenosljivih kosov vsebine, ki nosijo kakovostne informacije in ne prodajajo na prvo žogo.

3. Content Marketing Institute

Content Marketing Institute je zastavonoša vsebinskega marketinga. Oziroma zastavonoša je Joe Pulizzi, ki je skoval izraz content marketing in ima o njem izjemno veliko za povedati.

4. Copyblogger

Copyblogger uči, kako pisati bolj prepričljivo vsebino za konkretne poslovne rezultate. Filozofija je blizu Madwise razmišljanju, znanje pa je podano na prijeten in zanimiv način. Kar niti ne bi smelo presenečati, saj vendar živijo od kakovostne vsebine.

5. Think With Google

Iskalniški gigant, ki obvlada analitiko, oglaševanje, video, geografijo in še cel kup drugih področij, ima na voljo ogromno podatkov in z njimi tudi kaj pametnega počne. Think with Google je centralno mesto marketinškega znanja, ki ga Google deli z nami.

6. Chiefmartech.com

Z digitalizacijo nakupne poti je spremljanje tehnoloških novosti in uporabnih informacij za marketing praktično nujno. Scott Brinker piše, kako marketinška tehnologija vpliva na marketinško strategijo, management in kulturo. Brinker vsako leto objavi tudi znani Marketing Tehnology Landscape.

7. MOZ

Nekoč SeoMOZ in najbolj poznan po znanju na področju optimizacije za iskalnike, a MOZ je že dolgo več kot to. Dober vir kredibilnih informacij na področju digitalnega marketinga. Ravno pred kratkim so bili objavljeni rezultati Online Marketing Industry Survey 2015.

8. NewsCred

NewsCred je še eno podjetje, ki se spozna na vsebinski marketing, pripovedovanje zgodb in tehnologijo. Z željo po kredibilni vsebini so moči in zmogljivosti vsebinskega marketinga prezkusili na sebi (in še jih).

9. Marketing Profs

Pokrivajo širok spekter marketinških tem (in vse je lepo sistematično razdeljeno), znanje pa podajajo v raznolikih formatih. Preko 600.000 uporabnikov je številka, ki govori sama zase.

10. Marketing Sherpa

Odlikuje jih osredotočenost na številke. Marketing Sherpa je odličen vir primerov dobre prakse. Zakaj bi ‘izumljali toplo vodo’, če lahko preverimo, kako se uspešna podjetja lotevajo marketinga in kaj so imela od tega.

11. Business to Community

Odprta platforma, kjer profesionalni marketingarji delijo svoje znanje in izkušnje. Vsebine je ogromno in uredniški izbor novic olajša iskanje.

12. McKinsey

Znana svetovalna hiša ve veliko o poslu. Marketing in prodaja sta posebna kategorija znanja, ki ga deli in članki so vredni branja. Gotovo bodo vzeli malo več časa kot povprečen blog zapis, a tudi gotovo spodbudijo nadaljnje razmišljanje.

13. Harvard Business Review

HBR obravnava teme, ključne za poslovni uspeh. Obenem (oziroma ravno zato) je vedno osredotočen na osebni pristop oziroma leadership. Poljudno obravnava zahtevne izzive komunikacije, strategije, produktivnosti, seveda marketinga in še česa. Vedno dobro branje.

14. Forrester

Ena najbolj vplivnih raziskovalnih hiš na svetu. Če Forrester nekaj reče, pač mora biti res. Analize in raziskave, ki jih objavlja, so kredibilen in uporaben vir za marsikatero poslovno odločitev.

15. Aberdeen Group

Aberdeen je še ena raziskovalna hiša, ki pomaga k boljšim poslovnim odločitvam. Njena posebnost je opredelitev in podrobna analiza praks najboljših (best in class, kot jim pravijo) podjetij. Pride kar prav.

Povezave:Madwise)

Za kateri telefon boste pisali Božičku?

Desetkrat hitrejše letalo od legendarnega Con... 7
Justin.Forfunky  |  "Bombardierjev koncept letala pa je potr...
Končno! Razkrili vzrok samovžiga telefonov Ga... 2
Justin.Forfunky  |  Dilatacija (presledek) in diletantizem (...