08.04.2014 12:50
Posodobljeno 10 let nazaj.

16 nasvetov za upravljavce FB strani

Današnji upravljavci družabnih omrežij imajo vlogo novinarskega urednika čez dan in DJ-ja čez noč, saj morajo prilagajati vsebino vzdušju, ciljni skupini in dnevni atmosferi Facebookove časovnice. Veliko podjetij njihovo nalogo jemlje kot nujno breme, zato komunikaciji ne posvečajo pozornosti in objavljajo to, kar jim pade na pamet. Resnica pa je, da je za graditev blagovne znamke potrebno veliko več. Kako torej izboljšati svojo komunikacijo z svojimi oboževalci?

1. 50% novic – vključite aktualne novice, o katerih govori cel svet ali pa vsaj ciljna skupina.
  2. 30% osebnosti – pokažite kdo je blagovna znamka, za katero stojite, kaj se skriva v ozadju, v ospredju, vaše vrednote, vaš smisel za humor ipd.
  3. 20% posla – ko vam oboževalci zaupajo, da jih ne boste zasipali s kataloškimi objavami, jim ponudite objave, ki se nanašajo na vaše izdelke/storitve. To storite z izpostavitvijo prednosti teh izdelkov in ne tehničnimi lastnostmi ter cenami.
  4. Bodite pozitivni – najbolj deljene vsebine so tiste s pozitivno noto, najmanj pa negativno.
  5. Izogibajte se nepotrebnim mašilom – Pišite preprosto. Ciljajte raje na raven petošolcev kot izobražencev.
  6. Spustite lase – otresite se vaše korporativne vsebine in mislite izven okvirov konformizma.
  7. Petka! – raziskave so pokazale, da je za uspešnost FB strani od začetka pomembno napisati vsaj 5 objav na teden.
  8. Delitve so največja potrditev uspešnosti objave – delitev pomeni, da so ljudje pripravljeni deliti vašo objavo in dati na povpraševanje svoj ugled. Če to delajo pogosto, ste na konju.
  9. Sodeluj na FB tudi po koncu delovnega dne – blagovne znamke, ki objavljajo vsebine med 20. uro zvečer in 7. uro zjutraj dosegajo 14% več interakcije, kot tiste, ki objavljajo med urami, ko so ljudje zasedeni.
  10. Vikendi so ustvarjeni za Facebook – delež komunikacije na objave je med vikendi 14,5% višji v primerjavi z objavami med tednom, kljub temu, da je le 14% vseh objav narejenih med vikendom.
  11. Facebook– objave, ki vsebujejo emoji ikone dosegajo 57% več všečkov, 33% več komentarjev in 33% več delitev. Palce gor in imejte se
  12. Manj je več – Blagovne znamke, ki objavljajo 1-2 krat na dan dosegajo 19% večjo interakcijo kot tisti, ki objavljajo 3 ali večkrat na dan. Ključ je ne napadati oboževalcev s preveč objavami, saj Facebook algoritmi to »kaznujejo«.
  13. Bodi zvest sam sebi. Objavljaj s strastjo in namenom.
  14. Inspiriraj in bodi inspiracija.
  15. Zgradi skupnost in razmerja
  16. Bodi kot MacGayver in Bruce Lee. Ustvari več z manj vsebine, bodi kreativen in tekoč kot voda.

O tem bo govoril tudi strokovnjak za Facebook, Martin Korošec, na seminarju »5 korakov od oboževalcev do kupcev«. Ta bo v četrtek, 24. aprila, med 9. in 13. uro v prostorih Poslovne hiše Unija, Tržaška cesta 515, 1351 Brezovica pri Ljubljani. Prijavite se lahko preko spodnjega obrazca (če obrazca ne vidite, izklopite mobilni pogled).

Kaj vse boste na seminarju še izvedeli?

• Zakaj so všečki, ki jih kupite ali celo tisti iz plačanih oglasov lahko prevara?
  • Kako pravilno izkoriščati Facebook v poslovne namene?
  • Kako s pomočjo Facebooka povečati prodajo tudi v praksi in ne samo teoriji?
  • Kako Facebook nagradne igre pomagajo izboljšati poslovanje v prav vseh panogah?
  • Kako brez oglaševanja prodati svoje izdelke in storitve?
  • Kako pravilno komunicirati z oboževalci na Facebook strani in izven nje?

Ker smo podobne brezplačne seminarje za bralce Računalniških novic že organizirali, vemo, da zaradi velikega zanimanja, vsi žal ne boste prišli na vrsto, zato velja pravilo “Kdor se prvi prijavi, prvi melje”.

>> Na seminar se brezplačno prijavite preko spodnjega obrazca!

Vsi, ki boste na seminar prišli, prejmete še darilo, e-knjigo »Facebook. Vaši kupci so že tam. In vi?«.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem RDEČA ORANŽA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri RDEČA ORANŽA d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem RDEČA ORANŽA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

DOMINATUS d.o.o.

Ob potoku 40, 1000 Ljubljana, Tel: 041 225 685
Danes je za posel ključno, da vašo spletno stran najde Googlov iskalnik, saj velika večina informacije poišče prav s pomočjo Googlovega iskalnika. Zato je ključnega pomena, da ... Več

AGENCIJA ODMEV

Gregorčičeva ulica 3, 1000 Ljubljana,

Minevra, Matjaž Kramar s.p.

Krallova 31, 8000 Novo mesto, Tel: 041-649-387
Kaj lahko za vas naredi podjetje Minevra? Živimo v digitalni dobi, kjer prevladuje računalniška in tiskalna oprema. Iskanje sebi primerno opremo je izziv in za mnoge zamudno opravilo. ... Več

MITS d.o.o.

Butari 20a, 6272 Gračišče, Tel: 040 895 342