18.12.2014      12:28
Slovensko znanje in razvoj uspešno prodirata na trg Združenih držav Amerike

24alife Fitness je sedaj na voljo 15.000 članom športnega centra Rochester Athletic Club

Malo je rešitev, ki zdravstveno stanje posameznika celostno obravnavajo, še manj pa jih je plod domačega znanja. A ena takšnih je 24alife, ki jo njeni avtorji v skladu s pričakovanji uporabnikov razvijajo tudi za posebne namene – za uporabo v fitnes centrih, za krepitev zdravja na delovnem mestu, za krepitev zdravja in dobrega počutja med bivanjem v hotelih in za ohranjanje gibljivosti starostnikov. Z njimi prodirajo na tuje trge.

Rochester Athletic Club iz istoimenskega mesta v zvezni državi Minnesota, Združene države Amerike, je v svoje poslovanje uvedel 24alife Fitness, rešitev za učinkovito izvajanje vadbe v fitnes centrih. Predstavitev ob uradnem pričetku sodelovanja je potekala 2. decembra 2014 v enem izmed najbolj sodobnih športnih centrov, ki se razprostira na več kot 18.500 m2 in združuje več kot 15.000 članov.

Po večmesečnem obdobju pilotskega testiranja in razvoja sta Rochester Athletic Club in RC IKTS Žalec, avtor rešitve, sklenila dogovor o sodelovanju in predala 24alife Fitness v uporabo. Janez Uplaznik, direktor RC IKTS Žalec: »Sodelovanje z Rochester Athletic Club nam odpira vrata na trg ZDA, kjer vidimo velik potencial za širitev naše rešitve. Zdrav način življenja je namreč eden tistih trendov, ki pridobiva vedno več privržencev po vsem svetu, in verjamemo, da bodo uporabniki v naši rešitvi prepoznali dodano vrednost, ki jim lahko pomaga na tej poti.«

24alife Fitness je plod slovenskega znanja ter sodelovanja s strokovnjaki iz tujine. Pri njenem razvoju v sklopu Razvojnega centra IKTS Žalec so sodelovali številni strokovnjaki iz Slovenije, med njimi dr. Alojz Ihan, dr. Vojko Strojnik, dr. Matej Tušak, in ekipe strokovnjakov iz Univerze v Gradcu v Avstriji ter iz Mayo klinike v ZDA. Sodelovanje z Mayo kliniko je del širših aktivnosti, ki jih RC IKTS izvaja z eno najbolj eminentnih zdravstvenih inštitucij v ZDA. Tako so v letu 2013 pričeli z izdelavo študije o stresu na delovnem mestu pri mladih zdravnikih – stažistih anestezije, ki so prišli v Mayo kliniko na prvo stažiranje ter v stik s pacienti. Pri raziskavi v ZDA, ki je bila objavljena v letošnjem letu, so sodelovali tudi slovenski strokovnjaki, zametki znanstvene kolaboracije pa so se razvili v projektno sodelovanje, katerega produkt je tudi rešitev 24alife in njena različica 24alife Fitness.

V svoji osnovi je 24alife Fitness nadgradnja uveljavljene platforme 24alife, ki s pomočjo mobilne aplikacije ter spletnega portala posameznika spodbuja pri oblikovanju zdravega življenjskega sloga z nasveti s področja medicine, prehrane, športa in psihologije. S praktičnimi napotki, orodji za spremljanje napredka ter personaliziranimi programi uporabnikom ponuja napotke za redno rekreacijo, zdravo prehrano, merjenje zdravstvenega stanja in obvladovanje stresa.

24alife Fitness pa je prilagojena izvajanju vadbe v fitnes centrih. Ob vseh funkcionalnostih, ki jih osnovna 24alife zagotavlja uporabnikom, 24alife Fitness dodaja še funkcionalnosti vodiča za pravilno izvajanje vaj v fitnes centrih, trenerjem je na voljo kot pripomoček za lažje in bolj učinkovito upravljanje in pregled nad vadbo strank, vodstvom fitnes centrov pa kot sodobna IT infrastruktura, ki zmanjšuje obseg administracije v organizaciji.

Brent Frueh, generalni direktor Rochester Athletic Club: »24alife Fitness je resnično celovita aplikacija za naše stranke in naše osebje ter naslednja generacija rešitev s področja zdravja in fitnesa. Naši člani lahko sedaj vključijo tehnologijo v svojo vadbo kot še nikoli doslej. Je zelo unikatna rešitev, ki zagotavlja celo vrsto funkcionalnosti, povezavo z monitorjem srčnega utripa ter raznovrstne informacije za uporabnike. Z vidika centra, 24alife Fitness nam omogoča dostop do vrste uporabnih informacij, trenerjem pa nudi interakcijo s strankami in člani. Vse to predstavlja popolnoma novo priložnost za svet fitnesa.«

Razvoj in širitev 24alife po svetu
RC IKTS Žalec je nedavno predstavil arabsko verzijo svoje krovne aplikacije 24alife in s tem potrdil svoje ambicije po uspešnem prodoru na tuje trge. To le je zadnji korak v njihovem globalnem razvoju. Že v septembru so napovedali širitev v Indijo in na Bližnji Vzhod, temu je sledil razvoj rešitve 24alife v arabskem jeziku. Razvojni center je medtem sodeloval tudi v projektu »smart city« v mestu Dubaj, ZAE, kjer je 24alife s svojo rešitvijo idejnemu konceptu samozadostnega mesta ponudil inovativno platformo za osvajanje in ohranjanje zdravega načina življenja v skladu z infrastrukturo mesta. Že omenjena sklenitev sodelovanja z Rochester Athletic Club pa 24alife in njenim izpeljanim rešitvam odpira vrata tudi na trg ZDA.

Rešitve tudi za podjetja, hotele in starostnike
24alife, kot primer dobre prakse, je, ob rešitvi 24alife in njeni nadgradnji za potrebe uporabe v fitnes centrih, šel še korak dlje in skrbi za ohranjanje gibljivosti, zdravja in posledično kakovosti življenja starostnikov, širi se na področje krepitve zdravja na delovnem mestu in na področje krepitve zdravja in dobrega počutja med bivanjem v hotelih.

Video izjave predstavnikov Rochester Athletic Club in RC IKTS Žalec so na voljo tukaj.

Za kateri telefon boste pisali Božičku?

Desetkrat hitrejše letalo od legendarnega Con... 1
skeptik  |  To bolj sodi v revijo RADAR kot na RN, k...
Neuničljivi ovitek za vaš telefon 1
samos  |  Skoraj štiri metre višine, ... to ni rav...