25.09.2015      15:38
Uporaba videov na spletu

3 razlogi za uporabo videov na spletu

Videi hitreje posredujejo informacijeVidei hitreje posredujejo informacije

Če bolj ali manj podrobno pogledate današnje spletne strani in družbena omrežja, lahko zelo hitro ugotovite, da v razmerju z ostalo vsebino videi čedalje bolj dominirajo in pridobivajo tako na kvaliteti kot tudi na kvantiteti. Še ne dolgo nazaj je bil YouTube »video platforma«, ki je bila (pre)nasičena z videi ljubkih muckov in ostalimi kratkimi video posnetki. Danes pa so poleg YouTuba za ogled tovrstnih filmčkov povsem ustrezni tudi Instragram, Twitter in seveda Facebook. Različna podjetja na družbene medije vsakodnevno naložijo na tisoče novih videov … ste se kdaj vprašali zakaj?!

Več kot 50 % mobilnega prometa predstavljajo videi

O razlogih, zakaj uporabljati videe na spletu, smo se pogovarjali z Urošem Okornom iz podjetja Dominatus d.o.o. Zaupal nam je zanimiva podatka, in sicer da danes med 50 in 69 % mobilnega prometa predstavljajo videi in že samo navedba besede »video« v subjectu e-maila lahko open rate maila dvigne tudi za 19%!

Če vas zgornja podatka še nista povsem prepričala, nam je Uroš zaupal še 3 konkretne razloge, zakaj je na spletu priporočljivo uporabljati videe:

1. Videi hitreje posredujejo informacije

Predstavljajte si, da delate on-line raziskavo, ker se odločate med dvema produktoma podobne kvalitete s podobno ceno. Na spletni strani s prvim produktom najdete esej nepreglednega teksta in nekaj slik, na drugi strani pa le nekaj kratkih odstavkov in promo video, v katerem naj bi po navedbah proizvajalca dobili vse potrebne podatke! Kaj bi storili vi? Bi brali eseje, ali bi rajši pogledali video? J

Videi s predstavitvijo vašega izdelka oz. storitve lahko zaradi svoje učinkovitosti pri dvigu stopnje konverzije naredijo pravi mali čudež! Z njihovo pomočjo lahko vaše potencialne stranke pred nakupom hitro, enostavno in učinkovito izvedo več o vašem produktu. Tako jim lahko brez težav prikažete vse koristi in prednosti vašega produkta ter posledično tudi razloge, zakaj bi kupili ravno pri vas!

2. Z videom aktivirate več čutil hkrati

Kljub temu, da videe običajno označujemo kot vizualni medij, ponujajo precej boljšo senzorično izkušnjo, kot jo nudi besedilo. Poleg čudovite slike in možnosti demonstracije uporabnosti vašega izdelka oz. storitve v praksi, lahko pri videih uporabite tudi zvok. Z uporabo zanimive, privlačne ali čustveno obarvane glasbe lahko pri gledalcih enostavno in učinkovito aktivirate čustva.

Prav tako lahko najbolj pomembne koristi za stranko še dodatno poudari govorec med predstavitvijo. Z video posnetki imate tako potencial in možnost, da s ciljnim občinstvom komunicirate precej bolj učinkovito, kot bi lahko to storili samo z uporabo besedil.

3. Videi so odlična stvar za boljši SEO

Na vprašanje, ali so video vsebine dobra stvar za boljši SEO, lahko preprosto odgovorim z »da«! Brskalniki dajejo čedalje večjo težo tudi video vsebinam in posledično povečujejo možnost, da bo vaš dobro optimiziran video na Youtubu imel dobro pozicijo med iskalnimi rezultati. Na tej točki se morate potruditi tudi vi in zagotoviti, da bo prikazna slika (thumbnail) pritegnila pozornost in v kombinaciji z zanimivim besedilom oz. opisom potencialne stranke prepričala, da si video tudi ogledajo.

Z odličnimi videi, ki imajo za uporabnike koristno in relevantno vsebino, lahko precej enostavno dosežete tudi to, da vaše video vsebine, ki ste jih npr. delili na družbenih omrežjih, za vas delijo kar uporabniki sami! Na takšen način ne boste poskrbeli samo za boljšo uvrstitev med iskalnimi rezultati, ampak tudi za boljšo prepoznavnost vaše blagovne znamke pri potencialnih strankah!

Če ste direktor ali pa lastnik kakšne blagovne znamke in razmišljate o tem, da bi več budgeta namenili prav izdelavi video vsebin, vam pri Dominatusu to vsekakor priporočajo! Prepričani so, da se bo s pravilno optimizacijo video vsebin in ustreznim nagovorom vaše ciljne skupine vaš vložek v izdelavo video vsebin zelo hitro povrnil, in sicer z boljšo prepoznavnostjo vaše blagovne znamke in dobičkom.

Povezave:Dominatus d.o.o.

Kako je tehnologija spremenila vaše življenje?

Kako drastično je tehnologija spremenila svet?

Amazon bo naše podatke vozil kar v tovornjaku 1
abhorsen.  |  Majo pa zanimive ideje ni kaj. Vzemimo, ...
BMW samodejno zaklenil tatu in počakal na pol... 3
lakota.matej  |  a kakšnega videa, ki je novejši od 2013 ...
Superprocesor Mediatek Helio X27 v telefonu ž... 1
FerdoPiš  |  Helio X27 bo prevzel Helio X27. Super!
Kdaj lahko pričakujete Android 7.0 Nougat na ... 7
Bigpodgurc  |  Garancija prijatelj
Težave z novimi MacBook Pro prenosniki zaradi... 1
abhorsen.  |  Vprašanje za avtorja članka. Če je res, ...