23.11.2013      11:14
Office 365

365 dni brez skrbi

Zadovoljni uporabniki potrjujejo visoko poslovno vrednost pisarne v oblaku, ki jo nudijo storitve Office 365 ter dobre prakse podjetja KOPA.

Računalništvo v oblaku ­organizacijam ponuja vrsto novih priložnosti za ­izboljšanje poslovanja, ne le cenovno privlačnih storitev, dostopnosti ter inovativnih funkcionalnosti. Uporabnikom omogočajo, da ­z inovativnimi zmožnostmi delajo bolj kakovostno in hitreje. Med storitvami v oblaku po katerih podjetja naj več povprašujejo je Office 365.

Neposredni poslovni učinki

Office 365 je po Kopinih izkušnjah izredno privlačna storitev, saj ima podjetje že blizu 1.500 uporabnikov v različnih poslovnih okoljih, od gospodarstva do javne uprave. Odlikuje jo cenovna ugodnost ter prilagodljivost – lahko se jo uporablja na praktično vseh napravah, dosegljiva pa je vedno in povsod. “Ocenjujemo, da se z Office 365 tekoči stroški za podporo pisarniškemu poslovanju znižajo do dvajset odstotkov mesečno. Poleg tega organizacijam ni treba izvajati naložb v strojno opremo, licence in storitve povezane z upravljanjem in vzdrževanjem tega dela informacijskega sistema,” je poudarila Majda Kavšček, vodja prodaje Sistemske integracije v Kopi. Ob tem so uporabnikom na voljo zmožnosti, ki so bile doslej dosegljive samo v organizacijah z močno službo informatike – na primer stalno delujoči pisarniški programi, takojšen dostop do poslovnih vsebin in visoka varnost dokumentov.

Ne gre spregledati tudi širokih komunikacijskih zmožnosti in orodij za sodelovanje v organizacijah in s partnerji, ki konkretno, tudi do trideset odstotkov povečajo produktivnost in dodatno znižajo stroške.

Za vsa poslovna okolja

Hitro širjenje uporabe med vsemi segmenti poslovnih uporabnikov potrjuje univerzalnost storitev Office 365. V Kopi organizacijam različnih velikosti in dejavnosti znajo prisluhniti. Zagotavljajo celovit nabor sistemskih, uvajalnih in izobraževalnih storitev, s katerimi poskrbijo za uspešen prenos pisarne v oblak, tako za majhna kot tudi sre­dnja in največja poslovna okolja. ­S temeljitim poznavanjem vseh zmožnosti teh storitev in lastnih rešitev v Microsoftovem oblaku uporabnikom zagotavljajo odlično uporabniško izkušnjo ter izboljšanje vsakodnevnih administrativnih postopkov z oblačno učinkovitostjo.

Pridobitve za večjo dodano vrednost

S storitvami Microsoft Office 365 so zaposleni v družbah skupine SIJ – Slovenska industrija jekla pridobili zbirko najsodobnejših poslovnih storitev za komunikacijo, sodelovanje in storilnost v oblaku. S to rešitvijo, ki vključuje spletne različice poznanih in uveljavljenih Microsoftovih izdelkov Exchange, SharePoint in Lync ter programski paket Office, so podprli najbolj napredne oblike sodelovanja in komunikacije ter dosegli večjo preglednost in nižje stroške za informacijske tehnologije:

• osrednji portal za izmenjavo informacij in skupno uporabo dokumentov ter znižali stroške za diskovni prostor in njegovo upravljanje (storitev SharePoint Online);
  • napredna komunikacijska storitev Lync Online, ki s takojšnjim sporočanjem, video klici ter avdio in video konferencami omogoča ugodnejšo poslovno komunikacijo in znižanje stroškov za poslovna potovanja;
  • prihranek pri diskovnih zmogljivostih zaradi selitve e-poštnih predalov v storitev Exchange Online. Na računalnikih uporabnikov zaradi selitve v oblak ne bo več lokalne Outlookove datoteke .pst, ki lahko predstavlja tudi varnostno tveganje;
  • prihranek pri licencah za Office. Vsakemu uporabniku je na voljo še 5 licenc za namestitev na domačem računalniku in tablicah.

Izjave uporabnikov

“V skupini SIJ – Slovenska industrija jekla se zavedamo pomena tehnoloških izboljšav in vlaganj, saj so na trgu zanimivi in uspešni le tisti izdelki in tiste storitve, ki imajo višjo dodano vrednost. To seveda velja tudi za področje informacijskih tehnologij. Ocenjujemo, da bomo velik korak v tej smeri naredili z uporabo storitev Office 365 za zagotavljanje hitrejših, učinkovitejših in tudi cenejših poslovnih storitev. V Microsoftu in njegovih rešitvah vidimo dolgoročnega, učinkovitega partnerja, s katerim bomo lažje in hitreje uresničili naša pričakovanja na področju informacijskih tehnologij.”
Tibor Šimonka, predsednik uprave skupine SIJ – Slovenska industrija jekla

“Do pred kratkim nismo imeli lastnega strežnika za e-pošto, zato smo razmišljali o postavitvi novega strežnika Microsoft Exchange. Istočasno nam je potekla najemna licenčna pogodba za programe Office. Ugotovili smo, da nam Office 365 ponuja vse to in še več, poleg tega nam ni bilo treba investirati v infrastrukturo in licence za Exchange. Pomembna pridobitev je tudi to, da imamo vse programe, dokumente in e-pošto dostopne z vseh naprav in to od kjer koli, pri čemer je odlično poskrbljeno za varnost. Poleg tega je bil prehod na Office365, s pomočjo sodelavcev iz Kope, za uporabnike skoraj nemoteč.”
Andrej Fajmut, direktor ­Nieros Metal d. o. o.

“V mestni občini Slovenj Gradec stremimo k čim bolj gospodarnemu poslovanju. S prehodom na Office 365 smo poleg cenejših pisarniških programov tudi znižali stroške za strojno opremo, saj smo se izognili investiciji v nov strežnik. Stara strojna oprema je bila namreč zastarela, premalo zmogljiva in potrebna posodobitve. Z Microsoftovimi storitvami računalništva v oblaku smo tako za nižje mesečne stroške pridobili celoten nabor storitev, ki jih potrebujemo za učinkovito poslovanje, na primer pisarniške aplikacije, elektronsko pošto in okolje za skupinsko delo.”
Andrej Čas, župan Mestne ­občine Slovenj Gradec

“Z uvedbo storitev Office 365 smo na enem mestu združili vse informacijske storitve za pisarniško poslovanje. Pred tem smo imeli ločeno gostovanje za e-pošto ter programe Office v najemu. Ocenjujemo, da smo z uvedbo Office 365 znižali strošek pisarniških aplikacij ter e-pošte za trideset odstotkov. Zraven smo pridobili vrsto novih storitev, na primer za shranjevanje in skupno rabo dokumentov, ter poenoteno internetno komunikacijo, ki bistveno izboljšujejo sodelovanje.”
Primož Mlačnik, direktor, ­Puro tehnika d. o. o.

Nova raven poslovne mobilnosti: večja produktivnost, kakovostni ­postopki ter zadovoljni uporabniki

V Kopi so razvili inovativne in cenovno dostopne oblačne aplikacije, namenjene ureditvi dokumentacije, delovnih postopkov in enostavni uporabi informacij. Trenutno se aplikacije namešča individualno, v podjetju pa že pripravljajo svojo tržnico s standardnimi aplikacijami, ki jih bodo uporabniki sami namestili:

• Vstopni portal – v osnovni in napredni izpeljanki za hiter pregled nad novostmi ter enostaven dostop do vseh aplikacij, storitev ter dokumentov v zasebni, skupni in javni uporabi, ki so na voljo uporabniku;
  • Rezervacije – široko uporaben rezervacijski sistem za vodenje zasedenosti službenih vozil, poslovnih prostorov, tehnologij in drugih osnovnih sredstev;
  • Odsotnosti – učinkovita rešitev za napovedovanje in potrjevanje odsotnosti z delovnega mesta (službene poti, dopusti, izobraževanja, poslovni dogodki …);
  • UREJENO.DOK – poslovni dokumentacijski sistem za obvladovanje različne poslovne dokumentacije in povezanih delovnih postopkov, na primer pogodb, zadev, organizacijskih in projektnih dokumentov ...

Povezave:Kopa

Za kateri telefon boste pisali Božičku?

Zadnje slovo od operacijskega sistema MS-DOS 5
Justin.Forfunky  |  Pač, zopet RN povezava. Tokrat na http:/...
Amazon bo naše podatke vozil kar v tovornjaku 5
Justin.Forfunky  |  Najbrž ste pogledali povezavo na stran W...
Na splet pricurljale prve slike težko pričako... 2
David Lagonder  |  To pa je nek, čisto nov telefon, ne more...
8 najboljših telefonov za konec letošnjega le... 1
Justin.Forfunky  |  Na zakup (lízing).
Telefon iPhone izgublja delež trga kot za sta... 3
mbedrac  |  Jaz sem s svojim Windows fonom zadovolje...