Računalništvo, telefonija
10.03.2014 09:52
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

3D LED projektor za domači kino

Optoma je izdala svoj težko pričakovani futuristični projektor Optoma HD91. Projektor je rezultat večletnih izkušenj na področju 1080p DLP projektorjev in predstavlja odlično izbiro za ustvarjenje atmosfere 3D kina v domačem okolju.
Optoma HD91 je prejel priznanje "zelo priporočljivo".
Optoma HD91 je prejel priznanje "zelo priporočljivo".

O Optomini tehnologiji projektorjev brez žarnice smo že pisali. Zdaj so objavili nov model HD91, osnovan na LED tehnologiji, ki navdušuje s svojo kompaktnostjo, nizkim hrupom delovanja in visoko svetilnostjo.

»Novi HD91 z matirano črnim dizajnom je Optomin prvi LED domači projektor. V dom prinaša HD LED sliko visoke resolucije kar vodi v spektakularno izkušnjo za ljubitelje filmov.« je povedal produktni vodja Optome Justin Halls.

Namesto zanašanja na klasične projektorske žarnice, Optomini novi projektorji uporabljajo LED tehnologijo osvetlitve, ki zaradi Helmholtz-Kohlrausch efekta omogoča do dvakrat višjo zaznano svetlost in visoko natančnost barv. Kontrast naprave tako znaša 500.000 : 1, svetilnost pa 1.000 lumnov, kar bo zagotovilo dih jemajoče barve ob prvi uporabi, kot tudi več let kasneje.

Projektor se lahko pohvali še z izredno hitrim vklopom in izklopom, saj LED svetilo ne zahteva segrevanja in hlajenja kot klasične projektorske žarnice. Ker ni pregrevanja ni potrebe po velikem številu glasnih ventilatorjev. V načinu varčevanja energije proizvaja le 23 dB hrupa. Zahvaljujoč svojemu unikatnemu delovanju in varčnim tehnologijam bo prihranil energijo in zmanjšal vaš ogljikov odtis. LED svetlobni vir v tem projektorju trajajo več kot 20.000 ur, kar vam bo prineslo mnogo let brezskrbnega delovanja. 20.000 = 4 ure na dan x 365 dni = več kot 13 let!

Pomembna prednost projektorja HD91 je sposobnost prikaza 3D video vsebin kljub LED osvetlitvi. Projektor omogoča več vrst povezave s 3D očali. S priloženimi 3D očali, se poveže brezžično, kar odpravi nevšečnosti omejenega dosega in postavljanja oddajnikov za katerimi trpijo infrardeča 3D očala. Povrh vsega pa priložena očala še dodatno izboljšajo kontrast in svetlost slike, kar vodi v popolno adrenalinsko 3D izkušnjo.

Projektor tehta približno sedem kilogramov. Na njem se nahajajo komponentni, S-Video, kompozitni in 2x HDMI priključki. Na strani z izhodi se nahajata dva 12 V terminala za nadzor projekcijskega platna in izhod za 3D sinhronizacijo 3D-RF sistemov. Izboljšano nadziranje gibanja PureMotion4 zagotavlja 3D sliko brez tresljajev ali migotanja in Dynamic Black zagotavlja čiste in definirane črne predele slike. Naprava ima povečevanje slike do faktorja 1,9, kar z skupaj z premikom leče omogoča visoko fleksibilnost postavitve. Ima pa tudi možnost priklopa anamorfične leče za ultra širok format filmov.

Projektorju Optoma HD91 je AVForums podaril priznanje “zelo priporočljivo”. Na voljo bo od aprila dalje pri slovenskem uvozniku Center projekcije in njihovih prodajnih partnerjih.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LESTRA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri LESTRA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LESTRA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

ARTIO PRINT & DESIGN

Cerkvenjak 13, 2236 Cerkvenjak, Tel: 031 538 000
Storitve tiska po meri sodobnega naročnika Pomislite na naslednje: iščete ponudnika za tisk letakov, brošur ali vizitk, storitev, ki jo v visoko konkurenčnem okolju potrebujemo ... Več
Zlati partner

BROTHER CEE GmbH

Glavna cesta 46, 4202 Naklo, Tel: 030 600 474
Dejavni so v 28 državah, Brotherjevi izdelki pa so na voljo v več kot 100 državah.  Od ustanovitve korporacije leta 1934 si prizadevajo, da bi ideje prenesli v prakso z ustvarjanjem ... Več

e-asist d.o.o.

Taborska cesta 19, 1230 Domžale, Tel: 040 879 080
Težave s tiskalniki? In to ravno takrat, ko imate največ dela? Z vključitvijo naprav v sistem nadzora, vam podjetje e-asist d.o.o. lahko zagotovi najmanjše število okvar ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več