Računalništvo, telefonija
13.07.2014 09:03

Deli z drugimi:

Share

Tridimenzionalni projektorji za domači kino

..Epsonovi projektorji po zaslugi svoje tehnologije 3LCD poskrbijo, da žarijo vse barve, ne samo bela. To je izredno pomembno za filmske posnetke, ki zaradi temnejših scen zahtevajo višji kontrast barv..
Epson EH-TW9200
Epson EH-TW9200

Barva je pomemben del kakovosti slike, zato je pomembno poznati barvno svetlost projektorja, podano v lumnih. Če ni enako visoka kot bela svetlost, je slika medla, barve pa so lahko videti izprane. Če izmerite svetlost rdeče, zelene in modre barve, dobite barvno svetlost oziroma barvno svetilnost. Digitalni projektorji ustvarjajo barve na različne načine. Zato prihaja med njimi v barvni svetlosti do velikih razlik. Mnogi izdelovalci navajajo le svetlost bele barve projektorja, izraženo v lumnih. To število pove le, kako svetel je projektor, ko prikazuje prazno belo sliko. Barve so lahko dosti manj močne, kar vodi do blede slike, ki je neprimerna za gledanje filmov.

Epsonovi projektorji uporabljajo tehnologijo 3LCD, ki zagotavlja visoko in vedno enako belo in barvno svetlost ter ponuja jasno sliko z živahnimi barvami, ki so trikrat svetlejše. Sistem 3LCD uporablja ogledala, s katerimi loči belo svetlobo z žarnice projektorja v rdeč, zelen in moder žarek. Vsak izmed teh treh snopov je usmerjen skozi lastno ploščo LCD, kjer se ustvarijo rdeč, zelen in moder del slike. Ti se ponovno združijo s pomočjo prizme, nato je slika prikazana kot združena večbarvna projekcija. Zaradi odlične združitve barv pred projekcijo je rezultat stabilna slika brez možnosti razpada barv. To vodi v žive in realne barve, ki manj utrujajo oči. Projektorji 3LCD so tudi 25 odstotkov bolj energijsko učinkoviti v primerjavi s projektorji DLP z enim čipom.

Čeprav morate pri nakupu projektorja upoštevati številne dejavnike, kot so ločljivost, enostavnost uporabe, vzdržljivost in mobilnost, sta glavna kriterija kakovost in svetlost slike.

Epson ponuja celo serijo tridimenzionalnih projektorjev za domači kino, ki so lahki za prenašanje in enostavni za uporabo. Model EH-TW5200 je namenjen lastnikom igralnih konzol, saj zagotavlja svetlo dvodimenzionalno in tridimenzionalno grafiko v ločljivosti FullHD brez motečega časovnega zamika. Model EH-TW7200 je cenovno ugoden tridimenzionalni projektor FullHD za filmske navdušence s širokim pomikom objektiva, ki omogoča številne možnosti namestitve. Model EH-TW9200 je naprednejši projektor FullHD za tridimenzionalni domači kino z visoko svetilnostjo in kontrastom, ki poskrbita za globoke barve. Z njim lahko filme gledate tudi v dnevni svetlobi. Odlikuje ga še tehnologija interpolacije sličic, ki poskrbi, da slika v tridimenzionalnem načinu ne bo utripala, kar je nevzdržno moteče kar polovici ljudi, ki so si kdaj že ogledali tridimenzionalni film v kinodvorani. Zadnji v seriji pa je EH-TW9200W, ki poleg vseh prejšnjih lastnosti ponuja še brezžično povezavo WirelessHD. Z načinom slika-v-sliki lahko gledate dve vsebini hkrati in preklapljate med največ petimi napravami, povezanimi s priključkom HDMI. Preko vrat HDMI-MHL pa lahko preprosto predvajate tudi vsebine s telefonov Android in tabličnih računalnikov.

Projektorji Epson EH-TW so že na voljo pri slovenskem distributerju Avtera, d. o. o.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AVTERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AVTERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AVTERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PREVOZI KLEMEN LIBANOV s.p.

Andreaševa ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 041 621 332
Prevoz, odvoz ali čiščenje Ko iščemo katero koli storitev, je svetovni splet prava zakladnica virov. Prevoz materiala ali čiščenje okolice sta opravili, ki zahtevata veliko ... Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več
Zlati partner

MIKROCOP d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 587 42 80
Mikrocop je vodilni ponudnik celovitih IT rešitev in storitev za digitalno poslovanje. S povečevanjem učinkovitosti in zagotavljanjem zakonske skladnosti podpira podjetja na ... Več