Računalništvo, telefonija
24.06.2015 09:33
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

5 ključnih vprašanj, ki bi jih morala mala in srednja podjetja vedno postaviti prodajalcu sistemov za upravljanje z dokumenti!

5 ključnih vprašanj, ki bi jih morala mala in srednja podjetja vedno postaviti prodajalcu sistemov za upravljanje z dokumenti!
5 ključnih vprašanj, ki bi jih morala mala in srednja podjetja vedno postaviti prodajalcu sistemov za upravljanje z dokumenti!

Prvo vprašanje, ki ga mala in srednja podjetja vedno postavijo prodajalcu sistemov za upravljanje z dokumenti je kolikšna je cena. Če je cena rešitve previsoka, podjetje nadaljuje s starim načinom poslovanja in pri tem bodisi troši še več denarja ali pa delovne sile za reševanje težav z dokumenti. Če pa je rešitev poceni, podjetje dokumentni sistem kupi, pogosto pa pri tem pozabi vključiti ključne akterje s poslovnega sveta oziroma tiste, ki se jih problematika pravzaprav dotika. To pogosto vodi do izbire napačne rešitve ali pa napačne vgradnje, kar lahko podjetju povzroči le še več stroškov in še dodatne obremenitve ključnega osebja.

Če tudi vas obremenjuje težava z upravljanjem dokumentov, je ključnega pomena, da ne hitite, ampak izberete pravo rešitev. V nadaljevanju si zato poglejmo pet ključnih vprašanj, ki bi jih morala mala in srednja podjetja vedno postaviti prodajalcu sistemov za upravljanje z dokumenti.

1. Kaj dejansko veste o našem poslovanju in naših težavah? To bi moralo biti pravzaprav vedno prvo vprašanje, ki ga bi bilo potrebno postaviti prodajalcu sistemov za upravljanje z dokument. Na ta način boste takoj ugotovili, ali se je ponudnik predhodno zanimal o področju vašega poslovanja in ali dejansko razume vaše probleme.

2. Kakšna je vaša rešitev? Prodajalca sistemov za upravljanje z dokumenti vedno povprašajte kako z njegovo rešitvijo namerava rešiti vaše težave in izboljšati učinkovitost vašega poslovanja. Če imate na primer težave z računovodskim procesom ali z upravljanjem poslanih računov, se pozanimajte, kako bo sistem za upravljanje z dokumenti te težave odpravil ali vsaj v večji meri omilil.

3. Kakšne poslovne koristi ponuja vaša rešitev? Če prodajalec prikaže dobro poznavanje vaših težav za vaš poslovni model in ima pripravljeno rešitev, ga vedno še vprašajte, naj vam dejansko pokaže kako bo z njegovo rešitvijo pomagal doseči poslovne učinke.

4. Kako se bo končna rešitev obrestovala? Mala in srednje velika podjetja bi se morala vedno vprašati, kako bodo investicijo v novi sistem za upravljanje dokumentov stroškovno upravičili oziroma kdaj se bo investicija povrnila. Dober prodajalec rešitev bi moral imeti pripravljen odgovor za vas, vključno z vsemi potrebnimi izračuni.

5. Kakšne izkušnje imate v naši industirji oziroma panogi poslovanja? Izkušnje prodajalca oziroma izvajalca vedno igrajo ključno vlogo za uspešno implementacijo končne rešitve. Zaradi tega je pri izbiri prodajalca ključnega pomena, da upoštevamo tudi ta vidik.


Če želite vedeti še več glede sistemov za upravljanje z dokumenti in kako bodo ti rešili vašo poslovno težavo vam priporočamo, da se obrnete na na strokovnjake podjetja Vibor d.o.o (http://www.vibor.si/).


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem VIBOR d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri VIBOR d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem VIBOR d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več

ZwCAD SLOVENIA

Prečna 9b, 2000 Maribor, Tel: 02 471 12 40
ZwCAD Slovenia pod okriljem podjetja Birocom 2000 d.o.o. ponuja rešitve na področju CAD, CAD/CAM in CAE programske (in strojne) opreme. Več
Diamantni partner

ADM ADRIA d.o.o.

Prvomajska ulica 17, 3000 Celje, Tel: 05 925 19 55
O nas Večina podjetij se ustanavlja zaradi poslovne ideje, prodajnega koncepta ali pa zaradi potrebe po formaliziranju opravljanja poslovnih aktivnosti. Na primeru družbe ADM-Adria, ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več