Računalništvo, telefonija
13.10.2015 15:41

Deli z drugimi:

Share

6 najpogostejših zmot o domenah

Z nakupom domene dobim tudi spletno stran. S preprodajo domen lahko hitro obogatim. Plačal sem domeno zato je moja. Pa je temu res tako?
6 najpogostejših zmot o domenah
6 najpogostejših zmot o domenah

1. Domena je ob registraciji za vedno moja, če tudi mi poteče, imam do nje pravico. Domeno lahko registrirate za določeno število let (1-10 let), v tem času postanete lastnik te domene (seveda, če ne gre za registracijo druge blagovne znamke, do katere nimate pravic) za toliko časa za kolikor ste jo zakupili. Če je domena potekla in je tudi že iz karantene (stanje v katerem je še možno obnoviti domeno na vas), to pomeni, da je sedaj dostopna splošnemu trgu in da jo lahko kupi kdorkoli.

2. Hitro in enostavno lahko obogatim s preprodajo domen. Res je, da lahko zaslužite s preprodajo domen in kar veliko se jih poslužuje reseller načina, zmota pa je, da naj bi vas ena domena naredila bogate, saj 90% domen na dražbi nikoli ne najde kupca in se kasneje prodajo po redni ceni.

3. Z registracijo domene dobim tudi spletno stran. Z registracijo domene postanete izključno lastnik imena.



Za spletno stran potrebujete še gostovanje. Pri zabec.net vam oboje ponujajo v paketu, s tem si pridobite 5% popust na domeno.

4. Vse dobre domene so že zasedene. Marca 2014 je bilo registriranih več kot 276 milijona domen, vendar to ne pomeni, da so vsa dobra imena zasedena. Veliko domen bo poteklo in bodo na voljo na prostem trgu. Poleg tega pa vam pri zabec.net ponujajo več kot 300 domenskih končnic.

5. Domeno sem dal v košarico, vendar je še nisem plačal – vseeno je moja. Domeno je potrebno plačati, s tem postanete uraden lastnik domene.

6. Lastnik domene sem tudi, če jo samo plačam. Če ste plačali domene to ne pomeni, da ste tudi njen lastnik. Potrebno je vpisati prave lastniške podatke. Velikokrat se zgodi, da nekomu plačate, da na mesto vas registrira domeno, ta oseba pa potem napiše pod njo svoje lastniške podatke. 
Zato vedno preverite kdo je vpisan pod lastniške podatke!


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ZABEC.NET
Za več informacij so vam na voljo pri ZABEC.NET
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

zabecnet-logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ZABEC.NET? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več

CDS COM d.o.o.

Pot k sejmišču 30, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 580 96 50
Podjetje CDS COM d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že več kot 30 let. Prepoznavno je kot kvaliteten distributer in serviser strojne opreme za potrebe digitalnega tiska. Poleg ... Več

NGN MEDIA

Ulica 15. maja 10b, 6000 Koper/capodistria, Tel: 041 694 668
Ste na spletu? Če niste, ne obstajate. To je resnica digitalne dobe. Potrošniki iščejo najhitrejšo pot do izdelka ali storitve. Na vas je, da jim to omogočite, bodisi prek spletne ... Več