Računalništvo, telefonija
08.08.2014 13:22

Deli z drugimi:

Share

6 prednosti mobilnega oglaševanja

Obstaja kar nekaj razlogov, zakaj bi morali razmisliti o mobilnem marketingu kot delu vašega odnosa do kupcev
Email marketing - dostavljivost
Email marketing - dostavljivost

Podjetja zmotno mislijo, da so vložki v mobilni marketing ogromni in da ni podprta ciljna, personalizirana komunikacija s ciljem maksimizirati vložek. Realno gledano je dostop do mobilnega oglaševanja zelo enostaven, zelo enostavna je tudi dvosmerna komunikacija.

1.) Takojšen kontakt, neposreden kanal.

SMS sporočila omogočajo najhitrejšo masovno komunikacijo. Po opravljenih raziskavah je kar 97% sporočil prebranih v 15 minutah od prejema, zato ste lahko prepričani da bodo sporočila zagotovila takojšen efekt. Primer je akcijski popust pri prodaji lopat za sneg po vremenski napovedi za naslednji dan. Lahko ste prepričani, da se bo investicija večkratno povrnila.

2.) Uporaba kratkih kod z namenom grajenja baze

Pri grajenju baze mobilnih številk lahko uporabite kratke kode, s katerimi si lahko hkrati krepite ime blagovne znamke. Potencialne stranke lahko privabljate z SMS nagradnimi igrami, kjer morajo za sodelovanje poslati neko kodo na določeno številko.

3.) Podpora in integracija z drugimi prodajnimi kanali

Zelo pomembno je, da vsi kanali delujejo hkrati usklajeno, in tudi SMS marketing ni nobena izjema. Mobilni marketing je dober samostojni kanal, ima pa dobre možnosti integracije z drugimi mediji, kot je recimo email marketing ali socialni mediji.

Primer je popularna rešitev e-Poštar (http://www.e-postar.com) , ki združuje prednosti email in sms marketinga v eni aplikaciji. Veliko uporabnikov se poslužuje najprej email kampanje, in nato še SMS opomnika za email kampanjo, in si s tem zagotovi dosti višji delež prebranih sporočil in klikov znotraj emaila.

4.) Učenje o navadah kupcev

Dober primer uporabe je tudi izvajanje SMS anket. Raziskave kažejo, da se v povprečju kar 31% prejemnikov odzove na SMS anketo, in to v časovnem razponu 5 minut. Pridobivanje podatkov na ekstremno hiter način.

5.) Povečanje aktivnosti uporabniku

Pomislite na SMS kot način za angažiranje vaše blagovne znamke s kupci v sklopu celotnega procesa. Kupci so lahko obveščeni o novostih, ki se dogajajo okrog njihovih priljubljenih izdelkov.

Čeprav oglaševalci mislijo, da je mobilni marketing vsiljiv, je večina potencialnih strank dobro seznanjenih s tem in jih ne moti občasno sporočilo. Seveda ni dobro pretiravati (recimo dnevne ponudbe).

6.) Merjenje odziva omogoča izboljšave

Pri mobilnem oglaševanju je pomembno tudi merjenje rezultatov. Pomemben je odstotek dostavljenih sporočil. Rešitev e-Poštar za email in SMS marketing (http://www.e-postar.com) in SMSapi (http://www.smsapi.si) zagotavljata preko 99% dostavljivost, ker uporabljata direkten komunikacijski vod Telekoma Slovenije.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MS3 d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MS3 d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MS3 d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več

OBLIKOVANJE.COM

Slovenska ulica 25, 9000 Murska Sobota, Tel: 02 522 14 21
Podjetje Oblikovanje.com je v slovenskem računalniškem prostoru prisotno že od samega začetka. Z več kot 20 leti izkušenj ter s strategijo kakovostnega poslovanja in storitev ... Več
Zlati partner

INFO-KOD d.o.o.

Cesta v Gorice 34a, 1000 Ljubljana, Tel: 01 256 24 99
Skupina INFO-KOD že dvajset let ponuja rešitve na področju avtomatske identifikacije, ki je podlaga za računalniško izmenjavo podatkov. INFO-KOD d.o.o. je eden izmed glavnih distributerjev ... Več

M-SISTEM d.o.o.

Pot na Drenikov vrh 12, 1000 Ljubljana, Tel: 041 693 934
Nov IT sistem, bodisi strojni ali programski, je lahko velika naložba. Da bi jo karseda najbolje izkoristili, je pomembno, da izberete pravega IT dobavitelja in ponudnika programskih ... Več