Računalništvo, telefonija
07.01.2015 18:20

Deli z drugimi:

Share

Agito eHRM Dashboard – hiter vpogled v ključne poslovne kazalnike

Kadrovski strokovnjaki se pri svojem delu srečujejo z aktivnostmi, ki imajo povezovalno vlogo med zaposlenimi, skupinami in poslovnimi področji. V pomoč so jim napredni sistemi HRM, ki med drugim na internih spletnih portalih omogočajo grafične prikaze ključnih kazalnikov poslovnih procesov in hiter vpogled v uspešnost delovanja podjetja.
Agito eHRM Dashboard - hiter vpogled v ključne poslovne kazalnike
Agito eHRM Dashboard - hiter vpogled v ključne poslovne kazalnike

Agito eHRM

Agito eHRM je celovita rešitev za razvoj in ravnanje z ljudmi pri delu. Vsebuje vse elemente sodobnega sistema HRM, in sicer podporo procesom kadrovske evidence, sistemiziranih delovnih mest in organizacijskih struktur, izobraževanju, kadrovanju, planiranju odsotnosti, sistemu nagrajevanj, upravljanju učinkovitosti. Rešitev podpira ocenjevanje po metodi 360°, razvojne in ocenjevalne pogovore ter ciljno vodenje in kompetenčni model.

Ne manjka niti napredna nadzorna plošča in poslovna inteligenca s poročili, ki na podlagi podatkov podaja informacije z dodano vrednostjo, namenjene prepoznavanju vzorcev, napovedovanju situacij in strateškemu odločanju.

(e)HRM Dashboard (nadzorna plošča)

Dasboard – grafični prikaz ključnih kazalnikov zagotavlja hiter vpogled v uspešnost, povezano s cilji in poslovnimi procesi. Informacije o trenutnem stanju in prepoznavanje smernic omogočajo hitrejše in bolj premišljene odločitve podjetja pri poslovanju.

Dashboard lahko opredelimo kot pregled več prikazov poročil in rezultatov z izbranega področja, in tako torej tudi s področja kadrovskih procesov oz. HRM.

Prednosti uporabe Dashboarda so vizualna predstavitev meril uspešnosti, možnost prepoznavanja in odpravljanja negativnih trendov, merjenje učinkovitosti/neučinkovitosti in ustvarjanje poročil, ki kažejo nove smernice. Dashboard je osnova za uskladitev strategije podjetja s cilji posameznih organizacijskih enot ter hitra identifikacija izstopajočih vrednosti in korelacij.

Dashboard področja HRM je namenjen predvsem vodstvu, ki se tako lahko hitro seznani z aktualnimi trendi na tem področju. Omogoča različne segmentacije, na primer po zaposlenih, po njihovih znanjih in kompetencah, izobraževanjih in kariernih ciljih. Omogočen je vpogled v pravilnost izvajanja ključnih kadrovskih procesov, kot so razvojni in ocenjevalni pogovori in zaposlovanje. Je hitro prilagodljiv potrebam vodstva, podatki/informacije so stalno sveži, zagotovljena je možnost interaktivnosti; uporabniki lahko iz statističnih poročil hitro pridejo do analitičnih podatkov.

Povezava sistema HRM in poslovnega spletnega portala

Sistem HRM je odličen vir kakovostnih vsebinskih informacij za portal ter osnova za podporo drugim poslovnim procesom v podjetju.

Povezan je lahko z internim ali eksternim spletnim portalom Microsoft SharePoint in omogoča prikaz ustreznih podatkov sistema HRM (na primer organigram podjetja, telefonski in interni imenik) za različne organizacijske vloge zaposlenih.

Funkcionalnosti sistema HRM, za katere je smiselna uporaba na portalu SharePoint, so na primer nekateri koraki procesov (prijava in potrjevanje odsotnosti, objava in prijava na objavljena izobraževanja, prijave na interna razpisana prosta delovna mesta, potrjevanje službenih poti ipd.) ali priprava obrazcev (obrazci za izvedbo razvojnih ali ocenjevalnih pogovorov ali ocenjevanje po metodi 360°…).

Po drugi strani pa lahko sistem HRM omogoča dostop do navodil ali dokumentnega sistema na portalu SharePoint. Dostop do funkcionalnosti in dokumentov za različne organizacijske vloge se ureja s konfiguracijo pravic na portalu SharePoint ali sistemom za upravljanje identitet.

O podjetju Agito

Podjetje Agito je specializirano za razvoj programske opreme po meri, varnostnih rešitev, rešitev za ravnanje s človeškimi viri, rešitev na področju poslovne inteligence in upravljanje proizvodnje ter ponuja svetovanje na področju projektnega vodenja in vzpostavitve korporativnih portalov v podjetjih. Več informacij na: www.agito.si


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem AGITAVIT SOLUTIONS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri AGITAVIT SOLUTIONS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem AGITAVIT SOLUTIONS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Diamantni partner

Miklavčič marketing, d.o.o.

Zgornji Brnik 130H, 4210 Brnik aerodrom, Tel: 041 414 847
Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več

REDIT d.o.o.

Vodnikova cesta 232 , 1000 Ljubljana, Tel: 040 768 404
Podjetje Redit d.o.o. je za uporabnike ključnega pomena saj s svojimi storitvami poskrbi za nemoteno delo od doma oziroma za to, da računalnik deluje tako, kot od njega pričakujemo. ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o. – LINKSYS

Litijska 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 58 53 610
Linksys, internet - sinonim za kvalitetno mrežno opremo, ki zagotavlja stik s svetom. Zmogljiva, varna in zanesljiva oprema za dom in manjša podjetja. Rešitve, ki jih Linksys ponuja, ... Več