Računalništvo, telefonija
21.05.2013 08:31

Deli z drugimi:

Share

Ali so SMS sporočila še vedno aktualna?

Že večkrat smo slišali, da število poslanih sporočil SMS počasi upada. Po drugih informacijah prihodki zaradi SMS še vedno rastejo, toda ta rast je precej nižja, kot je bila še pred nekaj leti.
SMS je še vedno najbolj zanesljiv način sporočanja
SMS je še vedno najbolj zanesljiv način sporočanja

Kljub vsemu so SMS sporočila še vedno v prednosti. Kar nekaj dejavnikov bo poskrbelo, bodo kratka sporočila z nami še kar nekaj let. Med temi so univerzalnost storitve, uporabniki s funkcijskimi mobilniki, na katerih aplikacije ne tečejo, in drugi.

Ne nazadnje so uporabniki na SMS navajeni in tudi vedo, da z njimi naslovnika najlaže in najbolj zanesljivo dosežejo. Čeprav mnogi uporabljajo aplikacije, kot so whatsapp,blackberry messenger in druge, ni nujno, da so vedno prijavljeni vanje oziroma da na njihovem mobilniku vedno tečejo v ozadju. In med seboj večinoma niso združljive, zato je skoraj nujno biti uporabnik več aplikacij za uspešno komunikacijo z vsemi prijatelji. Vprašljivi pa so tudi vidiki varstva osebnih podatkov. Pred kartakim je v javnost namreč prišla informacija, da popularna aplikacija uporablja telefonske številke, ki jih imamo shranjene na našem telefonu in jih pošilja v splet.

SMS sporočila pa so lahko tudi močno marketinško orodje. Vse več podjetji se namreč poslužuje SMS sporočil, za redno obveščanje svojih rednih strank. Naročniki na SMS obveščanje so tako deležni ažurnih informacij o ugodnostih, posebnih popustov …

Pošljanje velikemu številu prejemnikov hkrati lahko pomeni velik tehnični izziv. Uspešno se takih akcij lahko lotimo z uporabo spletnih orodji. Eno izmed takih orodji je tudi plod domačega znanja. Storitev SpletniSMS je namreč slovenska storitev, ki omogoča izvajanje posamičnih ali množičnih SMS obveščanj po izjemno ugodnih cenah in na zelo poenostavljen način. Sporočila lahko pošiljate kot posamična sporočila kar prek spletnega vmesnika, lahko pa sistem integrirate tudi v vaš obstoječ informacijski sistem. Naročniki pa lahko razvijejo tudi aplikacijo, ki z SpletnimSMS-om komunicira prek protokola HTTPS in z XML izmenjavo paketov izvaja masovno ali pa redno SMS obveščanje.

Sistem omogoča pošiljanje neomejena števila SMS sporočil, pogoji uporabe pa so z večanjem poslanih sporočil vedno bolj ugodni.

Vse informacije o SpletnemSMS-u in brezplačni preizkus najedete na spletni strani storitve..


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ARCTUR d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ARCTUR d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Podjetje Arctur

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ARCTUR d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

iRobot Slovenija

Masljeva ulica 3, 1230 Domžale, Tel: 01 530 04 60
Podjetje iRobot se kot vodilni svetovni proizvajalec robotov za domačo rabo že več kot 25 let posveča razvoju, oblikovanju in izdelavi robotov, ki ljudem pomagajo postoriti več. ... Več

DEMAR d.o.o.

Gmajna 10, 1236 Trzin, Tel: 05 907 40 61
Drzne rešitve za spletne predstavitve z dušo Obstaja agencija, ki ponuja rešitve za podjetja, organizacije, znamke in posameznike. Za vse, ki pogrešajo sodobnost, kreativnost ... Več

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več
Srebrni partner

IPM Skupina, Holding d.o.o.

Dunajska cesta 106, 1000 Ljubljana,