17.12.2013 10:36

Ali veste, kdo so vaši kupci?

Že od nekdaj so ponudniki storitev/produktov, tudi v času blagovnih menjav, želeli zadovoljiti potrebe kupcev. S to razliko, da so potrebe izvedeli na samem mestu menjav. Dandanes nam tehnologija ponuja več in lahko informacije o kupcih pridobimo pred samim nakupom, hkrati pa je tudi za uspeh potrebno veliko več truda.

Aleš Štempihar poudarja, da so izsledki globalne študije pokazali močno povezanost med finančnimi izidi nadpovprečno uspešnih organizacij in intenzivnostjo sodelovanja in vključevanja njihovih kupcev. Ključ je vključevanje kupcev že v oblikovanje svojih poslovnih in razvojnih strategij. Programi lojalnosti in soustvarjanje ponudbe niso več dovolj. Najboljša podjetja z bazami/oblaki prediktivne analitike, družabnimi omrežji in mobilnimi aplikacijami zaznajo in realizirajo poslovne priložnosti hitreje od ostalih.

Pri tem pa je ključno tudi sodelovanje med marketing in IT službami, ki je bilo do zdaj premalo izkoriščeno. Podjetja, ki se bodo premalo zavedala pomembnosti zgoraj napisanega, bodo žal morala sčasoma izstopiti iz igre.

Če vas zanima več o zgoraj opisanih pristopih in o celovitem programu zvestope kupcev, si lahko prebrete na strani podjetja IDentiks.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem IDENTIKS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri IDENTIKS d.o.o.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem IDENTIKS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več

iRobot Slovenija