17.03.2017 09:30

Analiza prihrankov podjetja pri prehodu iz papirnega v brezpapirno poslovanje

V popolnem svetu bi bila uvedba brezpapirnega poslovanja v vsakdanje poslovanja podjetja enostaven, logičen in hiter proces. Vendar svet še zdaleč ni popoln. Dejansko je uvedba brezpapirnega poslovanja v podjetje dokaj kompleksen projekt. Ne zaradi kompleksne in drage programske in strojne opreme, pač pa predvsem zaradi zahteve po spremembi poslovne kulture v podjetju. Papirno mora postati brezpogojno brezpapirno. In tu se pojavijo prve težave.

Najlažji in najprimernejši izgovor za neuvedbo brezpapirnega poslovanja je torej moč najti v nepremostljivi oviri vseh ovir – spremembi poslovne kulture. Če kompetentno pretehtamo vse prednosti in dodane vrednosti brezpapirnega poslovanja, pridemo zlahka do zaključka, da nam brezpapirno poslovanje prinaša visoke finančne učinke. Najvidnejši elementi prihrankov so: stroški papirja, vlaganja in iskanja papirnih dokumentov, stroški arhiviranja, interne izmenjave dokumentov in stroški napak, ki nastajajo pri delu z dokumenti.

Z uvedbo brezpapirnega poslovanja podjetje pridobi priložnost delne ali polne avtomatizacije posameznih procesov, posledično pa pohitritev in pocenitev svojega poslovanja. Zaradi izdvojenih (s tujko imenovano outsourced) določenih rutinskih aktivnosti (npr. skrb za vhodno pošto, tiskanje, arhiviranje, …) se podjetje lahko bistveno bolj koncentrira na svojo primarno dejavnost in s tem zvišuje učinkovitost in posledično dobičkonosnost.

Analizo stroškov in prihrankov podjetja pri digitalizaciji dokumentov in uvedbi brezpapirnega poslovanja bo na strokovnem posvetu oz. brezplačnem šolanju, ki ga organizira Pošta Slovenije, 30.marca 2017 ob 9h v Austria Trend Hotelu v Ljubljani, predstavil vodja prodaje v podjetju APS PLUS d.o.o., g. Roman Črešnar

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem
Za več informacij so vam na voljo pri

Analiza prihrankov podjetja pri prehodu iz papirnega v brezpapirno poslovanje

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.

VideoExpert.eu – trgovina s profesionalno video opremo

Gunceljska cesta 14, 1210 Ljubljana Šentvid, Tel: 01 512 22 11
Spletna trgovina VideoExpert.eu Spletna trgovina videoexpert.eu je vodilna slovenska trgovina s profesionalno video, cinema in broadcast opremo. Njihovo vodilo je nuditi najprimernejše ... Več

SI SPLET d.o.o.