20.05.2014      14:20
Telekom Slovenije

Virtualna Urbana z 2,5€ dobroimetja brezplačno za prvih 1000!

Sistem enotne mestne kartice Urbana je ob petletnici delovanja nadgrajen z novo mobilno aplikacijo – virtualno vrednostno Urbano. Z današnjim dnem aplikacija tako virtualna Urbana začenja testno obdobje, prvih 1.000 testnih uporabnikov pametnih telefonov z operacijskim sistemom Android pa lahko aplikacijo preizkusi z vsemi funkcionalnostmi, ki jih le-ta omogoča, ob tem pa bodo prejeli še 2,50 EUR dobroimetja. Uporabniki storitve Moneta lahko izkoristijo možnost polnitve računa virtualne vrednostne kartice Urbana z Moneto neposredno prek mobilnega telefona. Testiranje aplikacije bo potekalo do jeseni, ko bo aplikacija na voljo vsem uporabnikom, ne le testnim.

Uporabniki, ki želijo aplikacijo Urbana testno uporabljati, si aplikacijo na svoj pametni telefon prenesejo in namestijo iz spletne trgovine Google Play. Za test aplikacije Urbana potrebujejo pametni telefon z operacijskim sistemom Android 4.1+, ki podpira tehnologijo NFC (Near Field Communication). Uporabniki lahko na enostaven način sami preverijo, ali imajo za uporabo aplikacije ustrezen pametni telefon, in sicer tako, da prek svojega mobilnega telefona obiščejo trgovino Google Play; če je aplikacija Urbana vidna, potem njihov mobilni telefon uporabo le-te podpira.

Z namestitvijo aplikacije Urbana in uspešno registracijo lahko uporabniki izkoristijo številne prednosti sistema enotne mestne kartice Urbana, združene s praktičnostjo mobilnega telefona. Aplikacija omogoča vse funkcionalnosti, ki jih ponuja vrednostna kartica Urbana: plačilo potovanja z mestnimi avtobusi (LPP), plačilo storitev parkirišč (LPT), vzpenjače (Ljubljanski grad) in uporabo storitve BicikeLJ. Pri storitvah mestnega potniškega prometa poleg hitrega brezkontaktnega plačila vozovnice aplikacija omogoča tudi brezplačno prestopanje v obdobju 90 minut, možnost plačila potovanja za več potnikov hkrati, polnjenje računa kartice, izpis stanja, pregled zgodovine uporabe, urnik prihodov avtobusov in druge potovalne informacije. Pri plačilu parkirnine uporabnikom nudi informacijo o strošku in času parkirnega mesta. Dodatna novost, ki jo aplikacija prinaša, je možnost polnitve računa virtualne kartice Urbana neposredno z mobilnim  telefonom, in sicer z uporabo storitve Moneta. Po prvih 1.000 uspešnih registracijah je ostalim uporabnikom na voljo testna verzija virtualne vrednostne kartice Urbana, ki omogoča informativne vsebine, ne pa tudi nakupa vozovnic in ostalih plačljivih storitev.

Aplikacija bo jeseni na voljo uporabnikom vseh mobilnih operaterjev, medtem ko bo možnost polnitve računa virtualne vrednostne kartice Urbana prek mobilnega telefona možna le za uporabnike storitve Moneta. Le-ta je, skladno s pogoji, objavljenimi na spletnem mestu www.moneta.si, namenjena uporabnikom Telekoma Slovenije, naročnikom Simobila in Debitela ter komitentom Nove KBM in PBS, ki so hkrati uporabniki enega od naštetih operaterjev.

Aplikacija Urbana je kot inovativna rešitev januarja letos v Londonu prejela prestižno nagrado »MasterCard plačilni sistemi v prometu« (MasterCard Transport Ticketing Awards) v kategoriji »Najuspešnejši plačilni sistemi na mobilnih telefonih«. Prejeto priznanje sistem uvršča med najbolj napredne rešitve na področju transportnih vozovnic in mobilnega plačevanja.

Ali si lastite pametni mobilni telefon, ki že uporablja USB-C priključek?

USB-C: prednosti in slabosti novega standarda

Rdeči iPhone izgleda naravnost fantastično! 2
ice.caj.tea  |  SE ni na voljo v 256GB, iPad Pro NI bil ...
Rdeči iPhone izgleda naravnost fantastično! 2