Računalništvo, telefonija
11.01.2012 17:53

Deli z drugimi:

Share

ASUS na sejmu CES 2012 prejel šest nagrad za inovativne izdelke

ASUS na sejmu CES 2012 prejel šest nagrad za inovativne izdelke
ASUS na sejmu CES 2012 prejel šest nagrad za inovativne izdelke

Podjetje ASUS je na sejmu zabavne elektronike CES 2012 prejelo kar šest nagrad za najbolj inovativne izdelke v posameznih kategorijah. Strokovno javnost so najbolj prepričali novi tablični računalniki, avdio oprema ter osnovne plošče.

Strokovna žirija, sestavljena iz neodvisnih oblikovalcev, inženirjev in novinarjev, vsako leto na sejmu CES podeli nagrade CES Innovations Design and Engineering Awards najbolj tehnološko in uporabniško prepričljivim izdelkom. Podjetje ASUS je na letošnjem sejmu prejelo kar šest tovrstnih nagrad za svoje izdelke, kar zgovorno priča o predanosti inovacijam ter tehnični odličnosti podjetja.

Najboljše inovacije na področju brezžičnih tehnologij

Izdelek ASUS Padfone si je prislužil nagrado Best of Innovations v kategoriji brezžičnih rešitev. Ta inovativna platforma prinaša kombinacijo mobilnega telefona Padfone z operacijskim sistemom Android ter osnove Padstation, ki lahko omenjeni telefon spremeni v tablični računalnik. V Padstation vstavljen Padfone namreč prikazuje sliko na večjem in na dotik občutljivem zaslonu, hkrati pa se polni. Padstation nudi vse funkcije tabličnega računalnika in med drugim zna uporabljati tudi mobilno internetno povezavo telefona (3G). Uporabnik na ta način izboljša svojo produktivnost in uporabniško izkušnjo, saj je kombinacija mobilnika in tablice idealna za delo z elektronsko pošto, brskanje po spletu ter uporabo cele vrste mobilnih aplikacij.

Odlični Transformer

Novi tablični računalnik ASUS Eee Pad Transformer Prime TF201 je nagrado prejel v kategoriji osebnih elektronskih naprav. Opremljen s štirijedrnim procesorjem NVIDIA Tegra 3 ter izjemnim 10,1-palčnim Super IPS+ zaslonom ni le visoko zmogljiv, temveč tudi nadvse eleganten. Njegovo kovinsko ohišje je namreč debelo le 8,3 mm, kar pripomore k prenosljivosti. Od drugih tablic se Transformer Prime loči po napredni produktivnosti, ki jo omogoča edinstvena rešitev razširitve s tipkovnico. Ta mobilni dodatek namreč tablici, ki je opremljena s kakovostno zvočno rešitvijo ASUS SonicMaster ter fotoaparatom ločljivosti 8 milijonov pik in LED-bliskavico, omogoča do 18-urno avtonomijo delovanja.


Zvočni presežki

Žirijo je v kategoriji avdio komponent najbolj prepričala zunanja zvočna rešitev ASUS Xonar Essence One, ki prva na svetu nudi visokokakovostni zvočni pretvornik (DAC) s kar 8-kratnim simetričnim izboljševanjem signala do razmerja 120 dB SNR. To pripomore k visoki kakovosti predvajanja glasbe, ki je kar se da zvesta originalu. Na računalnik se naprava poveže prek vmesnika USB, lahko pa služi tudi kot namenski ojačevalec zvočnega signala za različne predvajalnike medijev CD ali DVD. Xonar Essence One nudi izboljšanje signalov 44,1/88,2/176,4 kHz v 352,8 kHz ter signalov, vzorčenih z 48/96/192 kHz v 384 kHz, s čimer bistveno izboljša kakovost predvajane glasbe, saj se izboljšana reprodukcija dotika vsake zvočne podrobnosti.

Razvoj računalniške strojne opreme ne zaostaja

ASUS je eden največjih proizvajalcev računalniških komponent, zato tri nagrade v kategoriji računalniške strojne opreme niso presenečenje. Strokovno javnost je očarala grafična kartica ROG MARS II, ki na svoji tiskovini združuje dva zelo zmogljiva grafična procesorja NVIDIA GeForce GTX 580 ter 3GB hitrega grafičnega pomnilnika GDDR5. Odvajanju toplote je prilagojena tudi hladilna rešitev, poimenovana DirectCU II, za doseganje kar najboljših rezultatov in stabilnosti delovanja pa je zadolženo 21-fazno napajanje, ki kartici ob pomoči programske opreme GPU Tweak omogoča dodaten dvig zmogljivosti.

ASUS Rampage IV Extreme je osnovna plošča, namenjena najzmogljivejšim računalnikom. Temelji na podnožju Intel LGA2011, ki sprejme drugo generacijo procesorjev Intel Core i7, katerim nudi zanesljivo delovanje tudi ob priganjanju procesorjev prek meja priporočenih vrednosti. ASUS je z lastno inovacijo X-Socket™ omogočil uporabnikom, da tudi na procesorskem podnožju LGA2011 uporabijo zmogljive hladilne rešitve, razvite za podnožje LGA1366. Ekskluzivni priključek OC Key™ pa uporabnikom omogoča stalen nadzor nad delovanjem sistema in spreminjanje nastavitev v realnem času.

Druga nagrajena plošča je model P9X79 DELUXE, ki je prav tako namenjena najnovejšim procesorjem Intel Core i7. Odlikuje jo prenovljen sistem napajanja DIGI+ Power Control, ki s krmiljenjem napajanja procesorja, pomnilnika in drugih komponent skrbi za izredno energijsko učinkovitost delovanja. To uporabnik nastavlja prek izredno prilagodljivega nabora funkcij v ASUS UEFI BIOS.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

SOREX d.o.o.

Foersterjeva ulica 10, 8000 Novo mesto, Tel: 07 337 90 10
Zlati partner

GS1 Slovenija

Dimičeva ulica 9, 1000 Ljubljana, Tel: +386 1 5898 320
GS1 Slovenija je neodvisna in nepridobitna organizacija na področju mednarodnih standardov GS1 za identifikacijo, zajem in elektronsko izmenjavo podatkov v Sloveniji. Ima preko ... Več
Zlati partner

DATALAB SI d.o.o.

Hajdrihova 28c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 252 89 00
Datalab tehnologije Podjetje Datalab Tehnologije d.d. se ukvarja z razvojem poslovne programske opreme za vodenje podjetij. S poslovnim informacijskim sistemom PANTHEON povečate učinkovitost ... Več

Komponentko d.o.o.

Ulica Ambrožiča Novljana 5, 1000 Ljubljana, Tel: 030 755 005
Računalniške ponudbe je v Sloveniji ogromno. Dobre računalniške ponudbe pa zelo malo. Vsak, ki se odloča za nakup računalnika, grafične kartice ali katerekoli druge računalniške ... Več