Računalništvo, telefonija
09.02.2012 17:22

Deli z drugimi:

Share

ASUS predstavil hitri netbook Eee PC 1025 Flare Series

ASUS predstavil hitri netbook Eee PC 1025 Flare Series
ASUS predstavil hitri netbook Eee PC 1025 Flare Series

Podjetje ASUS predstavlja nov model mini prenosnega računalnika Eee PC 1025 Flare Series. Netbook poganja nova generacija procesorjev Intel Atom, ki ponujajo do 4-krat višje grafične zmogljivosti, hkrati pa tudi zgledno varčnost. Eee PC 1025 je opremljen s pogonom ASUS Super Hybrid Engine II s tehnologijo Instant On, ki prenosnik iz spanja obudi v vsega dveh sekundah, v stanju pripravljenosti pa lahko ostane do 21 dni.

V ASUSu se zavedajo, da uporabniki mini prenosne računalnike uporabljajo tudi za zahtevnejša opravila, denimo predvajanja bogatih video posnetkov na večjih zaslonih. V ta namen ima Eee PC 1025 vgrajen vmesnik HDMI in podpira tehnologijo Blu-ray 2.0. Povezljivost je naslednja odlika tega netbooka, saj podpira tehnologije USB 3.0, DLNA ter Wi-Fi Direct.

Povsem nov dizajn, tako zunaj kot znotraj

Modeli Eee PC 1025 Flare Series bodo na voljo kar v 11 različnih barvah, ASUS pa je stilsko podobo začinil še z obdelavo ohišja, ki spominja na prenosnike z aluminijastimi ohišji, ter kromiranimi obrobami. ASUSovi ekskluzivni tehnologiji ASUS Super Hybrid Engine II ter Instant On omogočata, da se prenosnik zbudi iz spanja v vsega dveh sekundah, v pripravljenosti pa lahko ostane do 21 dni. Vgrajena tehnologija za varovanje podatkov poskrbi, da se vsi podatki samodejno prepišejo na disk, ko kapaciteta baterije pade pod 5 odstotkov. Avtonomija prenosnika sicer dosega do 12 ur.

V mini prenosnik je vgrajena najnovejša generacija dvojedrnega Intel Atom procesorja s taktom 1,8 GHz, do 2 GB hitrega pomnilnika DDR3 ter do 500 GB diska. ASUS vsem uporabnikom dodaja tudi tri gigabajte spletnega prostora v oblaku storitve ASUS WebStorage.

Multimedija in povezljivost

Eee PC 1025 Flare Series brez težav predvaja video posnetke polne visoke ločljivosti (1080p), prek vmesnika HDMI pa jih lahko pošilja tudi na večje zaslone. Prek mreže, žično ali brezžično, lahko večpredstavne vsebine deli z drugimi napravami tudi s pomočjo tehnologij DLNA ter Wi-Fi Direct.

V ohišje zaslona vgrajena spletna kamera, poimenovana Smart Camera, nudi do 4-kratno povečavo, zato uporabniku omogoča še večjo izbiro pri prikazovanju slike okolja, v katerem dela. Kamera je pred vplivi okolja tudi elegantno zaščitena z drsno ploščico, ki jo prekriva, ko ni v uporabi.

Zelo priročna je tudi implementacija vmesnika USB 3.0, ki nudi do 10-krat višje hitrosti od USB 2.0. ASUS je USB-vtič prenosnika opremil tudi s tehnologijo USB Charge, ki omogoča polnjenje nanj priklopljenih naprav tudi, ko je prenosnik ugasnjen.


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Bronasti partner

E-MISIJA d.o.o.

Ljubljanska cesta 21d, 1241 Kamnik, Tel: 01 830 35 32
V E-MISIJI d.o.o. so v tridesetih letih svojega obstoja dokazali, da sodijo v sam vrh slovenske računalniške scene. Ne samo, da za njimi stoji več kot 20.000 zadovoljnih strank, ... Več

noviSplet, ATRIBUT d.o.o.

Verovškova ulica 55, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 32 61
Agencija za spletne storitve noviSplet Spletna agencija noviSplet deluje od leta 2004. Izdelala je že več kot 1000 spletnih mest. Na področju izdelave spletnih strani spada med ... Več
Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več
Bronasti partner

Agencija POTI – Z znanjem do cilja!

Stegne 7, 1000 Ljubljana, Tel: 01 511 39 21
Agencija POTI – Z znanjem do cilja! Agencija POTI, izobraževalna, svetovalna in založniška družba, si je v več kot 20. letih delovanja, pridobila obilico znanja in izkušenj ... Več