Računalništvo, telefonija
13.10.2015 19:43

Deli z drugimi:

Share

ASUS ZenFone Selfie – mojster samoportretiranja

ASUS je pred kratkim predstavil ZenFone Selfie (ZD551KL), pametni telefon, ki uporabniku prinaša izjemno kombinacijo tehnologije in svobode fotografiranja. Opremljen s kar dvema kamerama PixelMaster ločljivosti 13 milijonov pik ter dvobarvnima dvojnima LED-bliskavicama na prednji in hrbtni strani ter sistemom laserskega samodejnega ostrenja je v vsakem trenutku pripravljen na vrhunske posnetke.
ASUS ZenFone Selfie – mojster samoportretiranja
ASUS ZenFone Selfie – mojster samoportretiranja

Ergonomska oblika telefona ZenFone Selfie omogoča še lažji zajem selfijev, fotografije so prikazane na vrhunskem 5,5-palčnem zaslonu polne visoke ločljivosti (Full HD). Uporabniku je na voljo tudi bogat nabor digitalne kozmetike za hitre izboljšave fotografij. Prednja kamera PixelMaster se poleg izjemne ločljivosti 13 megapik lahko pohvali z zaslonko f/2.2 ter 88-stopinjsko širokokotno lečo, ki ji ne uide noben nasmeh. Edinstvena funkcija Selfie Panorama uporabniku omogoča zajem selfijev do kota 140 stopinj, torej bodo v posnetku našli svoj prostor vsi prijatelji. Hrbtna kamera je prav tako napredna, z zaslonko f/2.0 se izjemno dobro odreže tudi v primerih slabe svetlobe. Obe kameri sta opremljeni z lečami Largan in slikovnimi senzorji Toshiba. ZenFone Selfie tako omogoča tudi izjemno makrofotografiranje, saj lasersko ostrenje deluje že na razdalji 6 cm, fotoaparat pa sliko izostri v le 0,3 sekunde.

Zaslon je zaščiten s steklom Corning Gorilla Glass 4, ki glede na predhodne modele nudi kar dvakrat večjo zaščito pred padci in 2,5-krat večjo trdnost, posledično pa so njegove možnosti, da bi prišlo do loma med vsakodnevno uporabo telefona, zmanjšane za 85 odstotkov. Mikroskopsko tanek premaz proti puščanju prstnih odtisov in pack zagotavlja, da zaslon zasije v vsej luči.

Narejen za selfije

Da je vse podrejeno zajemanju samoportretov oziroma selfijev, priča tudi uporabniški vmesnik. Že sam napis črke S na zaslonu vklopi prednjo kamero. ZenFone Selfie pozna tudi fotografski način Beautification, ki v živo opravi virtualne kozmetične popravke fotografiranega subjekta. Z vsega nekaj dotiki lahko popravimo obrazne poteze, stanjšamo debela lička, posvetlimo ali potemnimo kožo itd. Napredne tehnologije omogočajo tudi fotografiranje v pogojih slabše svetlobe, saj lahko ponoči telefon zajame do 400 odstotkov svetlejše fotografije kot prejšnja generacija pametnih telefonov in to brez uporabe bliskavice. Dvobarvni bliskavici pa poskrbita za izjemno natančno barvno reprodukcijo, saj ob pritisku na sprožilec telefon sproži bliskavici z belo in rumeno svetlobo.

Aplikacija ZenUI kamera pozna 16 različnih načinov delovanja, s katerimi bo uporabnik zajel profesionalno fotografijo. Poleg povsem ročnega načina upravljanja s fotoaparatom – ta mu omogoča ročno nastavitev kar 13 parametrov – se lahko uporabnik odloči še za načine, kot so HDR, super ločljivost, nizka svetloba, nočni način, globinski vid, GIF animacija, časovni preskok in druge.

ZenFone Selfie je na voljo v številnih barvah – beli, rožnati, modri, sivi, zlati in rdeči. Bolj intuitivnemu upravljanju je podrejena tudi zasnova ohišja, saj je to na robovih debelo vsega 3,9 mm, dodan pa je gumb na hrbtni strani telefona, ki deluje bodisi kot sprožilec bodisi uporabnik z njim uravnava glasnost.

Zmogljivosti, ki jih ne zmanjka

ZenFone Selfie poganja osemjedrni 64-bitni procesor Qualcomm Snapdragon 615, ki zagotavlja odlično multimedijsko izkušnjo, hkrati pa je tudi zelo varčen. Zmogljiv procesor je tudi zagotovilo za hitro obdelavo fotografij in zajem video posnetkov v polni visoki ločljivosti.

Telefon se zna povezati v omrežja 4G/LTE in omogoča prenos podatkov do hitrosti 150 Mbit/s.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem PANTEH d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri PANTEH d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem PANTEH d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

E-LABORAT d.o.o.

Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 565 52 92
E-laborat, svetovalno analitična družba, d.o.o. je vodilni slovenski center za raziskave poslovnega interneta. Vsako leto analizirajo poslovno učinkovitost več kot tisoč spletnih ... Več

Makro Team d.o.o.

Ilaunigova ulica 5, 2230 Lenart v Slovenskih goricah, Tel: 040 410 451, 02 729 25 40
Ste mislili, da je IT podporna služba primerna le za večja podjetja? Zagotavljanje strokovne informacijske podpore bodisi na daljavo ali na fizični lokaciji ima številne prednosti, ... Več

TISKARNA SILVECO

PE Stegne, Stegne 3, 1000 Ljubljana, Tel: 031 707 667
Ali iščete način za preboj komunikacijske ovire med vami in vašimi potencialnimi strankami ali partnerji? V današnji digitalni dobi je trg enostavno prenasičen s spletnimi oglasi ... Več

MVM SERVIS d.o.o.

Na trgu 28, 3330 Mozirje, Tel: 031 611 116
MVM SERVIS, spletne in grafične storitve, d. o. o. je podjetje, specializirano za celovito ponudbo kreativnih grafičnih rešitev na ključ. Od konkurence jih ločuje popolnoma lastna ... Več