Računalništvo, telefonija
13.06.2014 17:30

Deli z drugimi:

Share

ASUSTOR z ADM 2.2 sistemom

ASUSTOR na sejmu Computex predstavlja novo različico ADM sistema, multimedijske funkcije za domače uporabnike in IP nadzorni sistem
ASUSTOR NAS naprave
ASUSTOR NAS naprave

ASUSTOR, priznani proizvajalec NAS naprav in nadzornih rešitev je na nedavnem sejmu Computex predstavil novo različico svojega ASUSTOR Data Master (ADM) sistema za vse njihove NAS naprave. Dobro sprejeti sistem ponuja poenostavljeno delovanje in upravljanje skupaj z inovativnim in nastavljivim vmesnikom ter preko 126 unikatnih aplikacij na njihovem App Central. Najnovejša različica ADM 2.2 dodaja napredne UPS funkcionalnosti, podporo USB DVD/CD/Blu-ray optičnim enotam, nastavljanje sporeda nočnega delovanja, indikatorje hibernacije trdega diska in podporo cirilici v uporabniškem imenu.

Nove aplikacije na ASUSTOR App Central:

  • Mail Server: ponuja poštni servis za IMAP in POP3 protokole, vključuje nadzor nad pasovno širini in aktivnostjo ter ponuja varnostno kopiranje e-pošte. Mail Server združi ADM uporabniške račune s posameznim e-poštnim naslovom.
  • MiniDLNA: multimedijska strežniška aplikacija, ki podpira protokole, kot sta DLNA in UPnP-AV. Če uporabnikov UPnP klient (Sony BRAVIA TV, PlayStation 3…) podpira multimedijske formate, kot so video, zvok, in slike, jih bo lahko predvajal neposredno brez prekodiranja na NASu. MiniDLNA je polno kompatibilen s širokim naborom tipov datotek in porablja le malo procesorske moči. Majhen v veliksoti in enostaven za namestitev, MiniDLNA ponuja močne funkcionalnost, vključno s pavziranjem, ustavljanjem, vrtenjem nazaj in naprej ter podporo .srt in .smi podnapisom.
  • Photo Gallery: to je spletni album slik, ki ga je ASUSTOR razvil z več naprednimi funkcijami, med drugim vgrajenim deljenjem datotek preko socialnih omrežij, spremenljivimi naslovnicami albumov, opisi slik, vidnimi EXIF informacijami, obračanjem slik predvajanjem diaprojekcij… Tagi za tako albume kot fotografije vam dajo več fleksibilnosti za urejanje fotografij ter vam omogočajo, da albume odprete družini ali prijateljem za skupno urejanje.
  • HiDrive in Google Drive cloud backup: Sedaj lahko sinhronizirate in kopirate vse vase dokumente na HiDrive in Google Drive.
  • Google Drive: ADM sedaj podira Google Drive oblačno storitev, ki vam omogoča enostavno integriranje podatkov na NASu z Google Drive.
  • Download Helper: dodatek za Google Chrome in FireFox vam integrira Download Center in Takesy aplikaciji ter omogoča uporabniku, da naročijo NASu, da prenese in predvaja videe, medtem ko brskanjo po spletu. Download helper ponuja poenostavljen nadzor nad prenosi in urejanje osnovnih nalog.

ASUSTOR je na sejmu predstavil svoje rešitve, ki uporabniku omogočajo postavitev lastnega multimedijskega centra z aplikacijami, kot so XBMC multimedijski center, UPnP Media Server, iTunes Server, MiniDLNA, SoundsGood, Takeasy in ASUSTOR Portal, ki preko HDMI priključka omogoča predvajanje neposredno na TV. Obiskovalci so lahko na sejmu preizkušali tudi enostaven nadzor XBMC centra s posebnim ASUSTOR daljinskim upravljalnikom ali AiRemote mobilne aplikacije. Na ogled je bila preizkusna različica aplikacije LooksGood, digitalnega TV snemalnika za ASUSTOR NAS naprave.

Na sejmu so si lahko obiskovalci ogledali tudi delovanje ASUSTOR Surveillance Centra, ki že vključuje 4 brezplačne licence za priklop IP kamer, dodatne (do 12 na zmogljivejših modelih) je sedaj mogoče dokupiti. Na Computexu so predstavili novo različico Surveillance Center aplikacije, ki med drugim vsebuje priročno IVA (Intelligent Video Analytics) predvajanje in iskanje, občutno povečanje števila podprtih modelov IP kamer in funkcijo nastavljanja nadzornih poti kamer, spremljanje posnetkov v živo preko brskalnika v Windows in Mac OS X, na HD TVju ali mobilne naprave z aplikacijo AiWatch.

Distributer izdelkov ASUSTOR v Sloveniji je podjetje Acord-92 d.o.o.


Prijavi napako v članku

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem ACORD-92 d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri ACORD-92 d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem ACORD-92 d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

CICERO, BEGUNJE, d.o.o.

Stegne 21c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 507 42 92, 041 662 178
Zlati partner

ELKOTEX d.o.o.

Magistrova ulica 1, 1000 Ljubljana, Tel: 01 583 79 10
Elkotex, d. o. o., je grosistično podjetje za nadaljnjo prodajo podjetjem, fizičnim in spletnim trgovinam ter trgovskim verigam. So distributer IT opreme in uporabne elektronike, ... Več

ARCHUS.SI d.o.o.

Cankarjeva ulica 9c, 6000 Koper/capodistria, Tel: 070 890 096
O podjetju Archus.si  ARCHUS.SI d.o.o. je podjetje iz Kopra. Kot prvi v Sloveniji so leta 2008 oz. 2009 začeli ponujati nekaj aktualnih in zanimivih produktov nove tehnologije, kot ... Več

InfoQ d.o.o., informacijske rešitve

Cankarjeva cesta 6a, 8330 Metlika, Tel: 041 630 449
Podjetje InfoQ d.o.o. razvija programske rešitve za proizvodna podjetja, ki potrebujejo SCADA (Supervisory Control and Data Acquisition) in MES (Manufacturing Execution System) skupaj ... Več