Računalništvo, telefonija
03.06.2015 16:33

Deli z drugimi:

Share

Bančništvo preko družbenih omrežij – plačilni sistemi prihodnosti?

Od 17. do 26. julija bo v prostorih podjetja Halcoma potekala brezplačna mednarodna delavnica za študente z naslovom Bytes of Banking, ki jo organizirata Halcom in društvo študentov elektrotehnike in računalništva EESTEC. Osrednja tema letošnje strokovne delavnice je bančništvo preko družbenih medijev (ang. social media banking). Študentje bodo s pomočjo bančnih strokovnjakov iskali inovativne rešitve in tudi soustvarjali trende digitalnega bančništva.
Bančništvo preko družbenih omrežij - plačilni sistemi prihodnosti?
Bančništvo preko družbenih omrežij - plačilni sistemi prihodnosti?

Po uspešni lanskoletni prvi mednarodni študentski delavnici v namen pridobivanja strokovnih znanj in kompetenc s področja bančništva prihaja to poletje druga – mednarodna delavnica za študente z naslovom Bytes of Banking, ki jo organizirata Halcom in društvo študentov elektrotehnike in računalništva EESTEC. Osrednja tema letošnje strokovne delavnice je bančništvo preko družbenih medijev (ang. social media banking), ki je danes eden od trendov v bančni industriji. Študentje bodo dobili priložnost ustvarjanja inovativnih rešitev s pomočjo bančnih strokovnjakov Delavnica bo potekala od 17. do 26. julija v prostorih podjetja Halcom.

Posebnost lanskoletne delavnice je bila, da je bila opažena tudi v širši poslovni javnosti, saj jo je Ameriška gospodarska zbornica v Sloveniji nagradila kot je najboljšo podjetniško prakso na področju inovativnosti v programu Best of the Best. Posebnost letošnje delavnice pa je, da so organizatorji zaradi uspeha lanskoletne uspeli k sodelovanju pridobiti dva zelo pomembna partnerja. Prvi je banka NLB, ki se je projektu s svojim poslovnim z izzivom pridružila kot srebrni partner. Drugi partner je društvo Management group z Ekonomske fakultete, zaradi česar bodo organizatorji z udeležbo tudi študentov ekonomije lahko sestavili interdisciplinarne ekipe, kar bo gotovo še pripomoglo k atraktivnosti reševanja poslovnih izzivov in pridobivanja novih kompetenc.

Udeleženci delavnice bodo razdeljeni v mednarodne interdisciplinarne ekipe. Njihov glavni izziv bo, da kot skupina razvijejo tehnični prototip in poslovni model svoje ideje, ki rešuje konkreten izziv s področja bančništva preko družbenih omrežij. Na zaključni prireditvi, ki bo potekala v prostorih partnerja projekta NLB v petek, 24. julija ob 16.00 uri, bodo študentje pred žirijo tekmovali za praktične nagrade v kategorijah “Best pitch” in “Best prototype”. Žirijo bodo sestavljali vodilni iz podjetij Halcom in NLB ter profesorji Fakultete za elektrotehniko in Fakultete za računalništvo in informatiko. Najboljši posamezniki bodo nagrajeni tudi s plačanim pripravništvom v študijskem letu 2015/2016.

Na delavnico so vabljeni študentje s predznanjem na področju razvoja ali poslovanja; za študente računalništva, elektrotehnike in sorodnih študijev so potrebna predznanja poznavanje programskih jezikov JAVA, Java Script in HTML, za študente ekonomije pa so potrebna predznanja osnov marketinga, poslovnega modeliranja in analize. Celotna delavnica bo potekala v angleškem jeziku in je za študente brezplačna.

Več o mednarodni delavnici in prijavni obrazec najdete na spletni strani bytes.si. Zadnji rok za oddajo prijave je 13. junij!


Prijavi napako v članku

Povezave

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem HALCOM d.d.
Za več informacij so vam na voljo pri HALCOM d.d.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem HALCOM d.d.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.




Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

NUFIRA d.o.o.

Ob Suhi 4d, 2390 Ravne na Koroškem, Tel: 041 722 132
Vsako hitro rastoče podjetje se spopada z odločitvami glede najboljšega poslovnega sistema za upravljanje svojih poslovnih procesov. Pravilna integracija integriranega programskega ... Več

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Se sprašujete, kje lahko na enem mestu dobite pisarniške potrebščine, opremo in potrošni material? Leta 1990 je podjetje Redoljub začelo z vzdrževanjem redu v slovenskih in ... Več

TRACE BS d.o.o.

Opekarniška cesta 5, 2270 Ormož, Tel: 05 905 23 81
V skupini Trace Solutions, katere del sta Trace BS Poslovne rešitve d. o. o. in Trace IS Informacijske rešitve, se ukvarjajo z razvojem, prodajo in uvajanjem istoimenske programske ... Več
Bronasti partner

BIROMATIK NT d.o.o.

Ulica Staneta Severja 18, 2000 Maribor, Tel: 02 300 03 60
Storitve podjetja Biromatik NT Prednosti BIROMATIK-a so v izdelavi »butičnih programskih produktov«. To so specialne rešitve po želji uporabnikov. Vsaka stranka, ne glede ... Več