30.06.2017      8:21

Bookmark and Share S 3D-tiskalniki da Vinci proizvajalca XYZprinting lahko vsakdo dokazuje kreativnost

Podjetje XYZprinting proizvaja najbolj dostopne 3D-tiskalnike na svetu. Hkrati so tiskalniki da Vinci še prijazni do uporabnika, številne edinstvene lastnosti pa poskrbijo za kar najboljšo uporabniško izkušnjo 3D-tiskanja. Proizvajalca XYZprinting, ki ima v ponudbi številne 3D-tiskalnike za domačo in poslovno rabo, v Sloveniji zastopa podjetje Alterna Distribucija.

Hitra rast področja 3D-tiskanja je velika priložnost tako za industrijo, trgovino kot manjša podjetja. Priljubljenost in poznavanje 3D-tiskanja v javnosti rasteta, prav tako tudi število 3D-tiskalnikov, ki so čedalje bolj prijazni do uporabnikov. V tem pogledu je vsekakor vodilno leta 2013 ustanovljeno podjetje XYZprinting, ki si je za cilj zadalo izdelovati 3D-tiskalnike z najboljšo možno uporabniško izkušnjo. V ponudbi omenjenega proizvajalca, ki ga na slovenskem trgu zastopa podjetje Alterna Distribucija d.o.o., najdemo vrsto cenovno dostopnih 3D-tiskalnikov za gospodinjstva in podjetja, predvsem družino tiskalnikov da Vinci, 3D-skenerjev in drugih naprav s področja ustvarjanja v treh dimenzijah.

Tajvanski proizvajalec, ki z 22-odstotnim globalnim tržnim deležem velja za vodilnega proizvajalca 3D-tiskalnikov, je prodal že več kot 100.000 3D-tiskalnikov, priljubljeni modeli da Vinci pa so prejeli že več kot 15 mednarodnih nagrad. Poleg dostopnih cen 3D-tiskalnike da Vinci odlikuje predvsem enostavnost uporabe – uporabnik jih le poveže z računalnikom in namesti priloženo programsko opremo, tiskalniki so že pripravljeni na delo – brez dodatnega sestavljanja. Tudi zamenjava tiskalniških kartuš je poenostavljena do obisti. Pametni tiskalniki znajo sami zaznati področje tiskanja in očistiti šobe, zato so primerni tudi za popolne začetnike. Podjetje XYZprinting je poskrbelo tudi za ogromno galerijo najrazličnejših 3D-modelov – ti so uporabnikom na voljo povsem brezplačno, široka skupnost uporabnikov pa dodaja vedno nove. Podjetje je v želji, da bi 3D-tiskanje kar najbolj poenostavilo in približalo uporabnikom, pripravilo več kot 100 video vodičev v različnih svetovnih jezikih. Z njimi uporabniki po korakih osvajajo svet 3D-tiska.

Za piko na i je podjetje XYZprinting svojo programsko opremo za 3D-modeliranje XYZmaker uporabnikom dalo na voljo povsem brezplačno. XYZmaker z vrsto praktičnih programskih orodij omogoča resnično enostavno ustvarjanje in predelavo 3D-modelov ter oblikovanje izdelkov najrazličnejših oblik. V omenjenem programu ustvarjene kreacije lahko uporabniki tudi izvozijo v več različnih zapisov (s končnicami STL/OBJ/AMF/PLY), ki jih poznajo tudi drugi programi za 3D-modeliranje in 3D-tiskalniki.

Ponudbo 3D-tiskalnikov za začetnike, gospodinjstva pa tudi najmlajše predstavljata tiskalnika da Vinci Mini in da Vinci Junior, medtem ko zahtevnejši uporabniki in podjetja najpogosteje posegajo po modelih da Vinci in da Vinci Pro. 3D-tiskalnik da Vinci Mini w je lansko leto na sejmu potrošniške elektronike CES prejel vrsto nagrad svetovnih publikacij za najboljši mali 3D-tiskalnik, ki je hkrati še prenosen. Od podobno cenjenih 3D-tiskalnikov se odlikuje po višji kakovosti tiska 3D-modelov, tekom leta pa je tiskalnik, ki lahko natisne izdelke do velikosti 15 x 15 x 15 cm, dobil še brata da Vinci miniMaker, ki je namenjen rabi v šolah, ob enakih tehničnih podatkih pa izstopa predvsem s svojo živobarvno kombinacijo barv. Tiskalnik da Vinci Junior je dobrih 30 odstotkov večjih zunanjih mer in omogoča tudi nekoliko hitrejše tiskanje modelov.

3D-tiskalnik da Vinci je bil eden prvih 3D-tiskalnikov tipa vse-v-enem, saj podpira tudi skeniranje izdelkov, nakar jih lahko uporabnik »popravi/predela« in ponovno natisne. Cenjen na 799 evrov je tiskalnik da Vinci eden najbolj priljubljenih 3D-tiskalnikov na trgu nasploh. Da Vinci Jr. 3in1 stane 599 evrov, slovenski distributer pa je do sedaj najpogosteje prodal model Da Vinci Pro 3in1, ki stane 899 evrov.

Podjetjem in zahtevnim ustvarjalcem je namenjen 3D-tiskalnik da Vinci Pro. Natisne lahko izdelke do velikosti 20 x 20 x 20 cm, priloženo ima programsko opremo XYZware Pro, uporabnik pa lahko kot medij uporablja različna ABS- in PLA-polnila (različnih barv).

Vsem »umetnikom«, ki radi rišejo, je podjetje XYZprinting pripravilo tudi poseben (izobraževalni) komplet, ki vsebuje 3D-pero, s katerim lahko prostoročno v vsega nekaj minutah oblikujejo svojo 3D-umetnino. 3D-pero 3D Pen, ki je naprodaj za vsega 89 evrov, za ustvarjanje ne zahteva uporabe računalnika ali programske opreme, segreto plastično polnilo pa se hitro ohladi in prevzame obliko.

Povezave:XYZprinting

Katero družbeno omrežje uporabljaš najraje?

19 neverjetnih dejstev o Facebooku

Koliko GB RAM-a potrebuje telefon? 16
Potato  |  To ni razlog zakaj android rabi več rama...
Koliko GB RAM-a potrebuje telefon? 16